Оплакване от (бивш) Поли кар и Жоро

Започната от yumyum, 06 Май 2017 00:35:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

yumyum

Здравейте колеги,реших да пиша нова тема а не да пускам мнение в темата "не ходете там",ако решат модераторите че не е за тука моля да я преместите.Става дума за бившия сервиз Поли кар и Жоро и след толкова позитивни мнения реших и аз да отида при него.След предварителна уговорка ме прие днес (петък) и ме предупреди че може и да няма много време да и обърне внимание на колата.Разбираемо е а и аз имам втори автомобил и му казах че не ми е спешно ,важното е да се оправи проблема който беше че светеше чека и турбото не надуваше както и няколко други по маловажни проблема които можеше да почакат.По късно през деня ми се обади и ми каза че не само са направили диагностиката на проблема ами и са я "пооправили" и да я взимам а останалите неща следващата сряда мога да я оставя.Отивайки в сервиза Жоро отсъстваше но там беше човека който е извършил ремонта и ми обясни че проблема с турбото бил от разяден вакуумен маркуч който са сменили а чека от Маф сензора.Помоли ме първо да покарам колата и да я усетя и след това ще покаже какво е сменил и къде.След пробното каране установих че определено има подобрение но е е както беше преди да спре турбината,сега надуваше след 2200 оборота и малко вяло което и казах на работника.Неговия отговор беше че колата е на километри и е нормално турбината да не е на 100% с което съм съгласен.Отворихме капака и той ми показа въпросния маркуч и забелязах че тръбата от интеркулера не е захваната за монтажната стойка и се клати доста свободно.Казах му че не трябва да е така от което последваха няколко отговора че така е било,че няма къде да я захване защото монтажната точка я нямало?!? и че той правил само това което му било казано да оправи...Не съм бил рязък или критичен но това си е мойта гледна точка.Казах му че не е проблем и ще я закрепиме следващия път като дойда за останалите неща.Платих си сумата от 65 лв. която ми се стори разумна за труда и резултата и си тръгнах с Форда като оставих другата кола паркирана там.След около час се върнах с приятелката ми за да вземеме другата кола и междувременно пак светна чека.Докато спирах Жоро беше отвън и го поздравих и му казах че идвам да си взема другата кола и му казвам че чека пак е светнал,явно има по сериозен проблем който само с чистене на грешката не се е оправил.Попитах го към колко часа в сряда да оставя колата на което той ми отговаря да не идвам.На майстора не му било харесало отношението ми и не искал повече да работи по колата ми?!?Поисках обяснение какво не му е харесало а отговора му беше "не знам,това си е тяхно право".Не съм лесно обидчив човек но това отношение ме учуди.Отговорих му ,добре, и си тръгнах.В същото време майстора беше там но в момента в който излезнах от колата се покри мишока.В крайна сметка не бих пускал такава тема заради нещо маловажно според мен но в крайна сметка след още 20 км шофиране турбото пак си взе почивка от което следва че проблема не е бил отстранен и/или диагностициран правилно.Накратко взеха ми парите,изгониха ме и проблема си остана без никаква промяна.Заставам с името си зад всяка дума.Ако Жоро желае да отговори нека го направи тук ,за извинение което мисля че заслужавам ми има телефона,ако вече го е изтрил пускам го отново - О8787265О8 Димитър Величков

Alexi

то да не им падаш на майсторите в ръцете в общи линии .. за това гледам да си вземам коли дето горе долу имат ресурс че да не допирам до тях

ivchotr

То проблемът е, че майсторите са много, но квалифицираните механици са малко.

Mondeicho

Сега се зачетох в тази тема  (rofl)
Значи, този началник за нищо не става след като си е изгонил клиента и не може да си контролира работника (rofl)
Ужас, колко не е ниско нивото на мениджърите...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.