FORD MONDEO 2.0 tdci 115 к.с. къркорене в ниски обороти

Започната от FORDGT, 31 Март 2017 07:11:01

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

FORDGT

Здравейте колеги, имам форд мондео преди фейса 2003-та година е.. и започна преди 2 месеца да се чува едно къркорене когато е студен двигателя, шумът е само в ниските обороти около 1200-1800 нещо такова.. и нагоре млъква.. под тези 1200 също няма това къркорене. Чува се само в движение и на скорост, на празен ход изчезва. След 10-тина минутки се оправя и повече го няма цял ден този шум.. до другата сутрин. Днес смених масло и филтри... за да видя ще се оправи ли.. но пак се чува.. не знам може би да трябва да мине малко време... докато се оправи след смяна на маслото. Шумът наподобява Маховик, но... само по звук..  ::) нещо като това: https://www.youtube.com/watch?v=PdhpmTOnegU
все едно да се чува нормална работа на дизела от 1400-1700 примерно да се чуе това почукване от клипчето на маховика.. и после да изчезне.
Само при студен двигател и само на скорост в движение първите 8-10 минутки.. после загрява и няма шум вече, няма загуба на скорост или неравномерна работа на двигателя. не знам какво може да е. Съвети? ???