Как да опазим капачките на джантите си?

Започната от tubleron, 27 Март 2017 09:03:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

tubleron

Здравейте Колеги,въпроса е в заглавието.Има ли някакъв начин да опазя капачките на оригиналните джанти на Фокуса (МК1).Вече незнам кой поред комплект купувам и се задържат на колата най-много седмица. Понеже не намерих нищо по въпроса,пуснах темата.Ако някой е намерил начин за опазването им,моля да сподели. Знам,че най-лесния вариант е смяна на джантите,но тези ми харесват най-много и искам да си остана с тях.

ivchotr

Правиш засада и му начупваш ръцете на крадльото. После на следващия. И така докато се научат.

chokolino771

Малко не разбрах  , крадат ли ги или падат ?

tubleron

Крадат ги брат... но не мога да спя в колата и да дебна..   Мислех за някакъв вариант за по-яко захващане,но не да ги лепя,че трябва и да сменям гуми чат-пат.. :)

ivchotr

Е ми няма начин, ако искаш да сменяш гумите :D

Pyrhel

Боят е правилното решение за тия лайненца, проблемът е, че после се обажда на някой приятел, същия лайнар и те съди за лека телесна. Ако си го направил на перфоратор и му липсва зъбче - средна. Е това е х*я в България - звъниш на полицията и се случва едно нищо - идват и пишат едно листче да не се занимавате един на друг (!!!) и да спазвате законите на Р. БГ; или пускаш жалба, разследват и хоп - неизвестен извършител, а ти им го водиш или им даваш видео. Обаче не сме и като в Украйна - да знаеш, че полиция няма: бий се и който е по-силен - надделява. Тука - не, хем няма резултат като си търсиш правата, хем ако го ошляпаш в гаража/двора си докато те краде е .!. за тебе.  (puke)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivchotr

А, в гаража или на двора е друга работа. На улицата обаче нещата са сложни. Особено, когато става въпрос за капачки на джанти. Случаят е очевидно малозначителен и от полицията колкото и да се напъват, няма да го докарат до съд. А пък и да го докарат, там най-много да глобят извършителя. Той пък от своя страна при всяко положение ще е на кяр дори и при такова развитие на нещата, защото едва ли го хващат при всяка кражба. И понеже на ченгетата тази работа им е до болка ясна, затова не се и занимават с такива кражби. Като се има предвид колко народ си живее и си краде на воля с десетки висящи дела за къде - къде по-големи кражби, смятай какво остава за капачките на джантите. Нещата у нас са направени нарочно по този начин, предполагам по следните причини:
1. Места в затворите за дребни крадци няма, пък и не е обосновано държавата да издържа такива;
2. С така създадения ред държавата индиректно стимулира хората да си правят застраховки. Кои са застрахователите всички знаем. Наскоро на един приятел му изплатиха открадната емблема на колата. Той си има "каско". Предполагам, че ще изплатят и капачки на джантите. Обаче при 1000 лв каско 50 - 100 лв за емблемата бълха ги ухапала. Чиста печалба.
3. Законите ги създават тези в парламента, които имат мнозинство. В последните години ги знаем кои са. Пък техният вожд навремето пусна крилатата фраза: "Ние ги хващаме, те ги пускат". Удобно някак си, не мислите ли?
Историята учи, че по времето на хан Крум престъпността е била сведена до минимум. Ама е нямало прошка за никого. В момента този подход е единственият вариант да се оправи положението, обаче не е демократичен. Порочен кръг.

Mondeicho

На мен капачките на вентилите ми откраднаха, значи за тези на джантите няма спасение. Масово гледам, Аудита и тем подобни карат без, явно и на тях им е писнало да ги крадат. Аз не съм от побойниците, но съм за да му се натрошат ръчичките на този, който пипа защото в момента няма друго спасение. Жалкото, но факт. :-[
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

hotblooded

Кражбите ще спрат, когато спрем да купуваме явно крадени неща. От къде мислите идват  капачките, емблемите, стъклата за огледала и други дреболии  по обявите и моргите?   Особено пък капачките за джантите...  И да смажем от бой лепиларчето дето ги краде,  оня дето продава ще прати друго,  и да го осъдят - пак ще се намери друго измекярче... 

ivchotr

А бе и ти си прав, обаче така оправянето ще дойде мноооого късно. И на хан Крум явно не му се е чакало.