Фокус мк3 1.6 tdci 115 к.с. - има ли проблем с турбините

Започната от stenliivanov, 02 Март 2017 10:12:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

stenliivanov

Здравейте,
Оглеждам се за нова "стара" кола 2012-2013 година и съм се насочил към фокус мк3 1.6 tdci 115 к.с. купуван от МП с история.

Като цяло четох, че това е нов мотор слаган след 2011 с 8 клапана и при него може би са отстранени неприятните проблеми с повредите в турбината заради запушени маслопроводи. За съжаление не никъде в нашите форуми и в чуждите (английските) не откривам дали наистина има промени направени, които да подобрят ситуацията с чупенето на турбото.
Повечето информация е за по-старите версии 109к.с. 90 к.с. и навсякъде има информация, как нагар от дюзите( влиза в маслото, след това отива в маслопровода на турбото и запушва цедка и от там турбото остава с недостатъчно масло и заминава.

Въпросът ми е ако някой знае / чел или патил дали има наистина направено нещо за да не стават тези лоши неща. Ако пък е същата работа има ли нещо което да се направи или прави за да се предотврати това (смяна на маслопровод, смяна на уплътнения на дюзи) освен редовната смяна на читаво масло и филтър.
Има ли някакви други болежки (вече доста време е на бял свят този двигател). Дюзите ремонт държат ли или само смяна?

Благодаря предварително на тези които ще се отзоват защото ми се иска ако има как да не се хвърля в джаза и то за една шапка пари.
Focus mk3 1.6 TDCI 115hp ex Focus mk2.5 2.0 Duratec Bi-Fuel LPG

Alexi

до колкото съм чел проблема е отстранен още при последните мотори от предното поколение

Pyrhel

Инжекторите ги сменят направо, а за проблеми с турбината засега не се чува. При старите не трябва да се позволява дихтунгите на инжекторите да изпускат, че после вместо 5лв става дебело.

Бензиновия ще си ходи ли?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

stenliivanov

Цитат на: Pyrhel в 02 Март 2017 13:12:48
Инжекторите ги сменят направо, а за проблеми с турбината засега не се чува. При старите не трябва да се позволява дихтунгите на инжекторите да изпускат, че после вместо 5лв става дебело.

Бензиновия ще си ходи ли?

При тоя новия тези дихтунги сменят ли се (всъщност какво е дихтунг точно  (shy)) и това на колко км става или е по показания (как се разбира)?

Ако турбината вече не е грижа и инжекторите са ясни (подмяна) друго боледуват ли тези - компресори на клима, EGR - електрически е, рейки, DPF, електроника или друго скъпчииско?

Иначе бензиновия ще си стои само ще го дадем да го кара родата, че тъкмо го пристегнахме и обухме.

Pyrhel

При новия - не знам дали са проблемни. Медните О-пръстени под инжекторите са дихтунгите, вижда се - всичко се омазва около инжекторите. Аз поне не съм срещал някакви типични проблеми.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

stenliivanov

Цитат на: Pyrhel в 05 Март 2017 22:39:03
При новия - не знам дали са проблемни. Медните О-пръстени под инжекторите са дихтунгите, вижда се - всичко се омазва около инжекторите. Аз поне не съм срещал някакви типични проблеми.

Може би не знам как да го потърся нито на български нито на английски, но има ли някъде информация какви стойности трябва да дават инжекторите при диагностика с IDS?  В МП правиха диагностика и на един екран ми показаха стойности на инжекторите, които бяха между 0.98 и 1.03 и ми казаха, че били перфектни защото трябвало да са около 1.
Никъде не пише за тези стойности, но за други коли (като шкода, тойота) че инжекторите трябва да са +-0.45 на места а на други +-2.8.
Със сигурност софтуера за диагностика има различен подход при различните марки, но за стойностите при форд не намерих нищо конкретно като диапазон.

Има ли някъде информация за нормалните диапазони на показанията на дюзите при диагностика с IDS?

Alexi

недей ги мисли дюзите отсега ,така са си около 1