Търся сервиз за ГНП на Фокус

Започната от ivchotr, 22 Февруари 2017 17:51:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivchotr

Привет!
Колата е Фокус 1.8 TDDi, 90 коня. Установихме след два хвърлени пистови ремъка и един семеринг на коляновия вал, че всъщност тече нафта от ГНП. Този теч най-вероятно разкашква ремъка и нещата придобиват брутален селски характер. Колата я кара дъщеря ми и не мога да рискувам да я остави по нощите някъде на майната си. Въпросът е къде в София мога да закарам колата, да я оправят и да ми я върнат без да се налага след това да ходя в още N на брой сервизи. Нямам идея в момента кое точно по помпата се е скапало, но от получената иформация до тук разбрах, че при наложителна смяна на някои от гарнитурите може да се наложи последващо опресняване на софта на помпата, което се извършва след проба на стенд.
Търся проверен сервиз, в който знаят как да застопорят колановия вал и отделно помпата, така че при обратното й качване на колата да не се чудят как да направят правилното зацепване. Съответно ако се наложи разпояване и запояване на лентовия кабел на компа й, да го направят така, че да не се налага после да търся нова помпа с комп и прочие.
А бе с две приказки, трябва ми точният човек с нужните познания и желание за работа.

ivchotr

Някой нещо? Наистина ли е такъв проблем тази ГНП? Брат ми разправяше да не се занимавам с този модел, а един от механиците, на които си поверявам колите, каза, че се е заклел повече да не пипва този модел двигател с тази попма  ???

TourneoRS

Цитат на: hudini в 19 Февруари 2017 18:27:55
След три месеца чакане сагата завърши,след 2 неуспешни опита за ремонт на гнп на фокус 1.8 тдди вече съм с ремонтирана помпа.Ремонтирана е в суперскан софия и съм много доволен. ;D

Колегата е уж доволен.Но е ремонтирал ТДДИ
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

ivchotr

ivchotr

Намерих човек, напълно непознат за мен, но препоръчан от друг непознат, който пък веднъж е решил проблем на мой колега. Та закарх му колата, прави я два дни и вече втори ден щерката я кара. За сега е здрава. Щерката каза, че не смърди така на нафта, както преди ремонта, не трака както преди и като че ли върви повече.

Bizu

Цитат на: ivchotr в 04 Март 2017 21:32:07
Намерих човек, напълно непознат за мен, но препоръчан от друг непознат, който пък веднъж е решил проблем на мой колега. Та закарх му колата, прави я два дни и вече втори ден щерката я кара. За сега е здрава. Щерката каза, че не смърди така на нафта, както преди ремонта, не трака както преди и като че ли върви повече.
Колега, ще дадеш ли контакти на майстора, че и аз имам същия проблем със същия двигател :)

dido1403

След ремонт на течаща помпа на TDDI да се наблюдава работата на динамото, че в повечето случаи пострадва и то. Както стана при мен ::). Колектор и четки, но си е ремонт все пак.