Ford Focus ST170 2004г. - проблем с показанията на бензиномера

Започната от Jik Tak, 10 Февруари 2017 15:45:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Jik Tak

Здравейте, акумулатора на Фокуса умря. Свалих го, заредих го и на следващия ден пак умря. Та, след като го свалих втория път и го смених с нов, нивото на бензина скочи с 1/4. Помислих си, че ще се регулира сам, но вече втори ден показанието стои високо. Някакви идеи как да се реши проблема? Благодаря предварително.

Alexi

blacklaiting

К.Методиев

Този бензиномер на ст-то работи по коренно различен начин, понеже карам на газ и ми прави впечатление когато имам 1/4 бензин примерно и карам около или над 200км пробег без да я гася горивото пада до степен да светне лампата стрелката изпада в безтегловност, пада до долу и се възстановява до 1/4, но това само ако не се гаси колата през целия пробег при всяко палене се преизчислява. Така, че най добре покарай още малко и ще си покаже, а може да имаш и проблем с поплавъка, което е кофти тръпка трябва да свалиш резервоара, не че е сложно но си трябват 15, 20 мин работа да се свали ако не пълен до горе.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Jik Tak

Благодаря за съветите. Явно му трябваше още малко време да се намести. От днес вече мисля, че показва коректно. За съжаление стрелката падна надолу :-[
Между другото, защо като се изгаси двигателя и двете стрелки (за температурата и бензина) застават право нагоре?