Съединителя не се връща , Фокус Мк3, 2011

Започната от stefato, 26 Януари 2017 19:04:53

« назад - напред »

0 Потребители и 5 гости преглеждат тази тема.

stefato

Здравейте:)
Прави ми впечатление,че докато карам, при да речем -10 градуса съединителя понякога не се връща и се налага да го връщам сам с крак. При по-топли температури нямам проблем. Първоначално си помислих, че може да е замръзнало жилото му, заради големите студове, но после разбрах, че жило нямам, а помпа.  Никога до сега не съм имал проблем с предавките, дори и когато педала оставаше долу. Има съвсем малко място за движение и предавките влизат. Лошото, е че ми предстои път и ме е страх да не го прецакам и да не мога да реагирам. Според Вас дали се е прецакала помпата? Как вървят тези помпи и трудоемко ли им е демонтирането и монтирането?

Благодаря (fe)
(whogives) ?

(fe) FORD rlz  (fe)

yumyum

Имах същия проблем обаче на Фиат.Оказа се вилка на съединителя в скоростната кутия но тъй като това е скъпо за проверка(взимат като за смяна на съединител) си мини първо през горна помпа и ако има и долна помпа на съединителя.С малко кама сутра може да погледнеш дали горната протича при педала или дали имаш загуба на спирачна течност,доколкото знам си взима оттам и ако намалява и не е по спирачките значи е при помпата.Моля ако греша да ме поправи някой за да не разпространявам грешна информация.

stefato

Цитат на: yumyum в 27 Януари 2017 11:10:22
Имах същия проблем обаче на Фиат.Оказа се вилка на съединителя в скоростната кутия но тъй като това е скъпо за проверка(взимат като за смяна на съединител) си мини първо през горна помпа и ако има и долна помпа на съединителя.С малко кама сутра може да погледнеш дали горната протича при педала или дали имаш загуба на спирачна течност,доколкото знам си взима оттам и ако намалява и не е по спирачките значи е при помпата.Моля ако греша да ме поправи някой за да не разпространявам грешна информация.

Проверих спирачната течност - вече два дни няма промяна. Интересното, е че днес сутринта като беше -14 пак остана долу,а сега на обяд няма проблем. Сигурно замръзва  ::)
(whogives) ?

(fe) FORD rlz  (fe)

yumyum

спирачна течност да замръзне не ми се вярва.По скоро е горна помпа.А и да добавя на мен този проблем ми излизаше при точно обратните условия-при загряване на колата и топло време.Малко странно се получава,тези помпи деянят много.Вместо да си гадаеме по добре мини през читав сервиз в който Форд не им е непознат.Някъде тук във форума ги има контактите на сервиза при моста Чавдар.Не съм ходил там но е препоръчан от много колеги.

mimo1975

Най вероятно е горната помпа , при първите /2011 - 2012 / има случай на прецакани помпи . По лошо е лагер помпата че се сваля кутията но без сервиз не може да се гадае . Една от двете прави проблем със сигурност .
Ако свалят евентуално кутията по добре си смени и съединителя с маховика че и те не са стока в първите бройки , около 100 000 дават фира . Все неприятни моменти но дано се разминеш с нещо по леко и незначително .

yumyum

е*аси,то да беше 150-200 лв. съединителя и да го смениш ама той е хилядарка.А дано не се наложи.