1.6 dv6 свещи

Започната от Gredarov, 23 Януари 2017 13:00:56

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Gredarov

Днес с-макса запали малко колебливо.При следващото палене забелязах,че като дам на контакт лампата за греене светва за секунда и изгасва.Предишния ден не беше така.Грееше се по 4-5 секунди.Сложих обд то и исписа p138B Аз си го превеждам като изгорла свещ.Как да ги премеря без да ги свалям и къде се намира буксата за тях.

Gredarov

Премерих 4-те свещи и ми се струват здрави всичките.Остава релето.Точната грешка е
GLOW PLUG CONTROL MODULE SYSTEM VOLTAGE И ме води на мисълта че е релето.Къде се намира релето и как да го проверя дали работи

Gredarov

Така и така сам си пиша поне да и сам да си отговоря на въпроса.Релето при фокус две ако не е пред акумулатора е под шофьорския фар,но от там не можете да го достигнете.Сваля се кората под двигателя и се достига от там.

Bivola

Свещите колко ти показаха?

Gredarov

Да ти кажа не обърнах внимание,че ми минаха много инфо през главата,но мисля че на 200 Ома беше 0.15
Релето го погледнах през диагностиката и си показва че го включва и след определено време изключва.Ще я изхвърля на вън на студа да видя дали ще започне да грее като хората.
Сега има нещо ново На колко налягане трябва да работи коман рейала при пежо/форд?На диагностиката показва че бачка между 270-290 хиляди килопаскала но мени и леко оборотите.Това само на празен ход Може би 50-100 оборота играят от време на време.Свалих регулатора които е на помпата,позаплакнахме го малко,но разлика няма.

BillyBADBoy

Цитат на: Gredarov в 24 Януари 2017 00:51:52
Премерих 4-те свещи и ми се струват здрави всичките.Остава релето.Точната грешка е
GLOW PLUG CONTROL MODULE SYSTEM VOLTAGE И ме води на мисълта че е релето.Къде се намира релето и как да го проверя дали работи

Свещите дори и здрави може да не греят на върха, както трябва да е, а по-горе по стеблото. Трябва да ги махнеш и тестваш за да си напълно сигурен. Ако ги махаш обаче направо ги смени, ако колата е на повече от 7-8 г.

Alexi

не знам за твоя мотор конкретно ,чел съм за други мотори но около 270-290 бара го дават на празен ход .. така че ти е в нормите ,а и ако не е ще записва грешка .. аз бих пробвал да затапя ЕГР първо

Bivola

По принцип здрави свещи трябва да ти дават съпротивление около и под 1 Ом. Като при меренето им сваляш захранващия проводник, за да можеш да премериш всяка свещ по отделно.
Относно налягането, горе долу е това, което си написал 270 - 290 бара за празен ход. Подобно леко треперене на оборотите имах заради щуцерите на маркучите за обратната нафта. Бяха с остарели и напукани гумички. След смяната оборотите заспаха.

Алекси ме е изпреварил...

Gredarov

Пак дърво.Свещите са здрави.На диагностиката се вижда,че включва подгряването,но лампата не светва.Сутринта запали значително по трудно от колкото преди.При първоначалното подаване на контакт лампата за подгрев светна за части от секундата.Преди не беше така.Светеше по 4-5 секунди без значение дали е топло времето или не.А на -9 трябваше да светне.Даите идей.Релето как да го проверя дали е здраво?

Pyrhel

Виж дали на свещите отиват +12в при контакт. Ако не - дали ДО релето отиват 12в. Ако да - дали има напрежение на управлението на релето при контакт.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

G_o_c_e_v

След като запалиш излиза ли бял дим от аспуха?
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Gredarov

Проблема се оказа заминал термостат.Палиш грее.Работи двигателя  5 мин леко загравя антифриза.Гасиш.След 30 мин понеже термостата не е затворил и казва на релето,че мотора е топъл а на вън е -15 не грее и пали като инхалатор.

G_o_c_e_v

Цялото термостатно тяло ли смени или само предната половина? Имаш ли снимка на термостата, дали е като при 2.0?
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Gredarov

Не съм го пипал още но май цялато тяло ще се сменя,че така излиза навсякъде.