Обезвъздушаване горивна система 1.8TDCI

Започната от balki, 10 Януари 2017 04:48:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

balki

Здравейте колеги,

Моля за малко помощ. :)
Мондеото глътна въздух и умре  :D
Напълних филтъра с нафта чрез спринцовка - правилно ли е? После въртях, въртях, пали за 20 секунди и угасва.
Прочетох тази тема - https://fordbg.com/forum/index.php?topic=5415.0.
Пише да се обезвъздуши като се развият тръбичките на инжекторите. Интересуваме - развивам и 4-те едновременно и въртя или един по един - развивам, въртя докато потече нафта, завивам и после следващия?
Благодаря предварително :)

Alexi

не ги развивай тръбичките да не си добавиш още ядове към вече създадените .. нека те дръпне някой ще запали ,тоя мотор му е слабо място това ,със Кънектите съм брал много ядове .. и много внимавай като сменяш горивния - винаги пълен до горе да се вижда нафтата на тръбичките ,палиш и газ до 4000 оборота щото загасне ли ...

balki

Цитат на: Alexi в 10 Януари 2017 14:00:53
не ги развивай тръбичките да не си добавиш още ядове към вече създадените .. нека те дръпне някой ще запали ,тоя мотор му е слабо място това ,със Кънектите съм брал много ядове .. и много внимавай като сменяш горивния - винаги пълен до горе да се вижда нафтата на тръбичките ,палиш и газ до 4000 оборота щото загасне ли ...

Намерих един майстор да дойде и той ги развиваше, докато паля, че да излезе въздуха и стана. После наистина трябва пълна газ, за да не загасне.

redchampions

И аз брах такива ядове след смяна на филтър. Запалих едва малко преди да изхабя втори акумулатор. Отвивахме с майстора тръбичка при дюзите (не знам защо само една), голям зор. Майстора каза, че при следващата смяна ще ми монтира една ръчна помпичка преди филтъра като на някои други коли, но тогава беше 12 вечерта и нямаше откъде да купим помпичка и маркучета.

Penyo63

голям проблем е третия извод  ( обратната нафта) който служи за подгряване на горивото във филтъра. Откакто съм го затапил - никакви проблеми. Ако някой го е правил като мен, моля да сподели.

Alexi

а къде ти отива обратната нафта ,той за това служи а не за подгряване :)

Penyo63

това което го предлагам е за горивна система делфи. за бош и сименс е по друга работата.  ще направя снимки, но сега колата е затрупана със сняг.