Счупена антена на МК3

Започната от infesta, 07 Януари 2017 15:41:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

infesta

Днес докато чистих снега ми се счупи антената , отчупи се по средата и останаха равни части от винта в антената и в основата, та сега какво да правя:
1. да сменям всичко , търсейки го по моргите
2. да се опитвам да ги развивам по някакъв начин след което да навия нова шпилка
3. да се опитам да я залепя с някаква смола - но дали ще прави нужния контакт за радиото ?
Моля за съвети от ...изпатилите се вече !

Mondeicho

Ако пуснеш една снимка е най добре. По спомен шпилката е в основата и антената се навива. Ако си счупил самата шпилка вече ще ти трябват и двете неща - основата и антената. Продават се такива антени, аз например съм с по къса такава, но извън града хваща по слабо (там вече се пуска мп3 диска (rofl))
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

flowsky

@Mondeicho прав! Антените за такава шпилка не са скъпи, така че няма нужда да изграждаш каквото и да е. Ако и основата се е откършила - нова основа + антена.

sinnerman

Можеш да я залепиш с течен метал Bison.

infesta

Мисля че половината шпилка е в основата, защото другата е я антената - да се опитвам ли да ги вадя понякакъв начин или е мисия невъзможна?
Някак си съм наплашен от стар опит с работа по покрив на кола - страх ме е че ако извадя основата после няма да е същото и ще трябва да карам с качулка  :-X
За това мисля варианти с лепене и смяна само на външната част ?
Ще пробвам с течния метал - благодаря за идеята :)

mirohristov

Намери си основа.  Извади /отвии / счупеното от антената и си ползвай старата антена. Основата се демонтира отвътре. Мисля че се сваляше плафона и се държеше на една гайка .
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

infesta

Ето снимка на антената ми - идеи как да извадя останалата част от болта останала вътре ?

mirohristov

Ако до сега не си развивал антената от основата ще е трудно.
По принцип се развива с обратен метчик.
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

infesta

Аз не съм я развивал , колата е при мен от година та да се надявам преди мен да е развивана .
Сега почвам да я боря ;)

ivchotr

Продават едни шпилковадачи, вярно приличат на метчици. Трябва да си намериш такъв с по-малък диаметър от на шпилката. В шпилката пробиваш отвор с бургия така, че после шпилковадачът да се навие донякъде в нея и да се заклини. Оттам нататък иска въртене.

Vasilev

Абсолютно същата беля направих на моята. Свалих основата и я дадох на стругар. Проби шпилката и направи нова резба. Спомена, че се е озорил с пробиването.