Лошо обсужване или..

Започната от Dani74, 24 Декември 2016 19:48:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dani74

Привет на всичи и весли празници.Преди седмица забелязах теч на атифриз,закарах колата на майстор,спукан корупс на тремостата и пoнеже оставаха 1000км до смяна на маслото реших да ми смени маслото филтри и термостата естествено ^-^ Дотук дбре ама след три дни както си карам за работа по магистрала със120 колата показа симвул със удивителен знак ,който е за прблем в скорустна кутия или двигател и угасна след което изписа /FAIIO  MOTOR / грешкa в двигателя.  Извиках пътна помощ и пак при майстора ,гледа я на компютър каза че не показва нищо тя и колата зе че се оправи.Стегна там клемите на акумулатура и аиде на работа.Но вечерта като се прибирах същият номер.Спирам аварийно чакам 20мин.паля и полека със голям страх до майстора да си бие главата,добре че съм отпуска че незнам :-[ Колата се държи нормално няма странни звуци нито черен пушек.Знам че може да е какво ли не но все пак някакви идей някой препатил,благодаря на всички предварително     

Alexi

нещо е разкачил майстора ,или е съвпадение просто

didony

Пробвай да отвориш капачката на резервоара и запали двигателя. После я затвори но внимавай да не я стягаш много защото иначе се получава вакуум в резервоара. Не знам защо , но трябва да смуче въздух и от там.

Dani74

Да найстина бях чел в един руски сайт нещо подобно за капачката на резервуара но за жалост не му обърнах внимание,сметнах че не е от такова значение.Ще прбвам утре когато поистрезнея и ще видим  :-[

Dani74

Привет на всички докладвам:майстора закарал колата на друго място за диагностика и каза че датчик на разпределителен вал.Благодарности на всички и весело посрещане на новата 2017.

Dani74

За много години, да сте живи и здрави.Одисеата продължава,реално проблемат е с недостиг на гориво.При полужение че е сменен горвен филтър,сме се орентирали към :замърсен резервар, защото се случва предимно след някой байр.Друго нещо което може да е въздух в системата .Ще пиша как се рзвиват нещата,дано да съм в помощ на някой колега.

Dani74

Помагайте момчета :'( дава ми грешка в скрито меню Е196 .Незнам какво да мисля вече датчика е сменен кабелите проверени и направо съм в шах.Мисля че колкото и невероятно да ми струва може да е прескочил зъб на ремак,който да прави тези мизерий.Между друго средният тампон на двигателя хлабав,някакви идей :-[ :'(

Dani74

Привет на всички след дълго ходене по мъките най накрая прилича че има някаква развръзка на проблема.Смених сервиза сега в форд и от там ми казаха че е прескочила шаиба на ремак,била износена.Странното на цялото това че колата палеше бързо,докато един ден спря да пали.Грешките който имаше бяха следните : датчик разпределителен,след това колянов вал,датчик за скороста и грешка 9359 която е за запалването,нещо свързано с ключа.С две думи горната част на двгателя не се свързва с долната.Надявам се да съм бил полезен, ако все още някой нещо не му е ясно ще одговоря с радост. Ще видим като дойде фактурата до тук са 500 евр.за нищо :'( :'( :'(