Форд фокус - къде се намира филтъра на купето?

Започната от niki_k, 19 Декември 2016 15:39:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

niki_k

Колеги,къде се намира филтъра на купето на форд"Фокус"1.8 TDCI-100к.с.?


yumyum


niki_k


yumyum

#3

niki_k


ivchotr

И на моя бензиновия е там. Наложи ми се да си купувам скоби за вадене на лагери, че да си сваля рамената на чистачките  ::)

dobatavision


ivchotr

При мен пречат. Без да се свали поне лявата, няма начин да се махне пластмасата, дето крие кухината под прозореца, където пък е разположен филтърът. На дъщеря ми на дизела е същата работа. Да не говорим, че със свалена само лява чистачка пак има риск да се изпочупят снаждащите елементи между двете пластмасови кори и си е гърч отвсякъде. Правил съм го вече и затова си взех скобите.

К.Методиев

При мен също не пречат чистачките да се смени.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

peterpetroff

И при мене не се сваля рамо на чистачка. Иначе мястото е това.


G_o_c_e_v

До колкото си спомням от фоко, за да се развие болта, който свързва двете половини на кората пусках чистачките и в момента, в който бяха най горе изключвах от контакт, за да развия болта под рамото на чистачката. А след време даже сменях филтъра на купето без да свалям кората на цяло. Само я надигах от предния край и издърпвах филтъра. Естествено щипките ми бяха изпочупени и се наложи да го направя с видийки на обозначените за целта места, така кората не зяпаше от прозореца.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

ivchotr

При мен кората има нещо като заслонка за филтъра и не се ли разкачи цялата, няма смяна. А пък за да се мхне кората, се сваля чистачката. Освен това и капакът пречи в определен момент и ако не е махната чистачката, пак не става.