Ford Focus 1.8TDCI дюзи

Започната от ars3nal, 08 Декември 2016 11:32:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ars3nal

Здравейте колеги , има доста теми по въпроса но реших да пусна отделна.Колата ми е Фокус 1.8 TDCI 100 коня със Delphi горивна система , от есента взе да ми прави проблем като запаля работи неравномерно и тресе и даже сега като е студено на първо запалване работи 4-5 секунди и гасне , след това паля и продължава да работи неравномерно но не гасне.Ходих на диагностика и ми правиха живи данни и ми казаха че 3-та дюза не работи както трябва и 1-ва има леки колебания във стойностите , иначе другите са добре , във вървежа колата няма проблем и разхода не е променен , няма да пуши и не влиза във авариен режим или да свети подгрева на свещите във по-високи обороти. Наскоро правих и теста със излишната нафта и на 3-та дюза беше доста повече излишното гориво (близо двойно повече) от  на 2-ра и 4-та беше еднакво около 20 мл. за 3 мин.(не съм сигурен дали не бяха и 5 мин) и на 1-ва беше повече малко повече от другите. Интересува ме ако реша да сменя само клапаните на дюзите дали ще има положителен ефект или трябва да се прави пълен ремонт на дюзите . Само да вметна че горивна филтър е сменян лятото и е по 10 000 км и марка Delphi и подгревните свещи са проверени и 4-те работят.
Мерси предварително.

Alexi

е то пълния ремонт е смяна на клапанчетата ,това им дефектира на тия дюзи .. положителен ефект трябва да има ако е от тях

Mondeicho

Направи и теста за обратната нафта на дюзите, има теми по въпроса. Да не се окаже, че ремонтираш едно, а причината е друга. (gathering)
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

ars3nal

Цитат на: Mondeicho в 11 Декември 2016 21:53:47
Направи и теста за обратната нафта на дюзите, има теми по въпроса. Да не се окаже, че ремонтираш едно, а причината е друга. (gathering)

Направих и теста , още във първия пост съм писал.

Mondeicho

Да, така е нещо не съм догледал. След като има разлики значи това може да е една от причините. Остава да намериш правилният майстор.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.