Форд Фиеста 1.6 TDCI Sport 2006-2007г - мнения

Започната от didon80, 01 Декември 2016 19:55:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

didon80

Както вече писах напоследък се заглеждам по тази Фиеста и си мисля че ще бъде много подходяща за градска бегачка. Харесва ми визията, разхода, динамиката и цената на това бижу. Смятам че за втори автомобил основно за в града е много подходящ. Някой би предпочел бензин пред дизел, но според мен малките двигатели са слаби и харчат доста. Ще трябва допълнително да се слага газ и т.н. Може би 1.6 бензин но не се среща често, а и визията на версията Спорт е уникална.

didon80

Има ли някой от форума такава Фиеста да сподели впечатления от първа ръка?

Alexi

аз бих потърсил двулитровото атмосферно бензинче ,да се видиш с динамика :) кеф ти газ ,евтина поддръжка

didon80

Съгласен съм за динамиката и всичко останало, но втори автомобил с голям данък, застраховка и прочие ще ми дойде в повече. Затова се насочих до 100 коня. 1.6 дизел или бензин, но спортния пакет идва само с топ агрегатите.

ivchotr

Имаме такива служебни, но са 1.3 бензин. Много икономични, малко са мудни при определени обороти, но за в града са чудни. Нашите са най-ниско ниво на оборудване, но поне имат климатици. Като за втора кола стават.

sinnerman

Е това фиестоне ми беше предишния автомобил. 07 2007г. С пакет Sport - брони в цвета на купето, бели странични мигачи, спойлер на петата врата, хром елементи на волана и вратите, трилъчев кожен волан, 15 ки джанти. Спортни настройки на окачването. Откраднаха ми халогените  ???. 1.25, 75 к.с. бензин. Перфектно пътно поведение. Разход градско в пиковите часове 7.5 -8 литра.  С гуми 195/50/15 има отлично сцепление и друса поносимо. Не посмях да и сложа 16 ки. (rofl) за гъзария. Идеална градска кола. За извън града става за къси разстояния. Не се разваля, евтино обслужване.

didon80

Принципно пълно щастие няма, така че не се знае какво ще реша последно. Може пък да взема някое евтино бензинче с газова. Вероятно 17-ките ще го задъхват, но за в града няма да се усеща толкова. Важното е да бъде евтино за поддръжка...
От друга страна пък освен газ ще отива и бензин, което не е много рентабилно за използване на къси дистанции. Напрактика зимата ще си карам на бензин, понеже докато прехвърли на газ ще съм пристигнал. Отделно ако взема без газ, ще трябва да приготвя още 1000 лв за Ги и от 4000 лв средно за една Фиеста отивам на 5000 лв, разноски по регистрация и обслужване и ги стигаме 6000 лв.

ivchotr

Dundee

От време на време карам в града колата на жена ми - такава фиеста 1.4 бензин. На мен този двигател ми се струва слаб. Няма тяга, едва ускорява. Повече бучи, отколкото върви. Не е особено комфортна. Върши работа, ако караш градско за кратки интервали. Седалките са неудобни - къси и с твърди, но за сметка на това плоски повърхности. Лоша шумоизолация, твърди пластмаси в интериора, които скърцат и тракат в студено време.
Сравнена обаче с аналози от същия клас е прилична колица. Интериорът е все пак приятен. Воланът е чувствителен, возията е по-скоро стегната, добри спирачки.
Ако искаш динамика, търси с двигател от 1.6 л. нагоре. Ако фиестата е стандартна, а не СТ не виждам смисъл от джанти 17 цола. С 15-ки трака достатъчно силно по неравности и дупки. С добри гуми 195/50 15 има прилично сцепление с пътя.

didon80

Като се има в предвид основните ти автомобили какви са няма спор, че тази Фиеста не върви и не е комфортна. Аз се опасявам че ще се чувствам по същия начин. Тя така или иначе ще друса, поне да има стойка, пък и джантите си ги имам.

Fester

Цитат на: didon80 в 05 Декември 2016 20:02:49
Има ли някой от форума такава Фиеста да сподели впечатления от първа ръка?
Колега, от края на м.Октомври карам ST150 и честно да ти кажа не е толкова зле положението с возията.
Съветвам те да си вземеш ST а не 1.6. Емоцията е голяма, а и варианта с газово е добър.
Няма нищо общо с нормална Фиеста от тази генерация.