Въпрос за масло 5w40 за турбо дизел

Започната от ivko, 12 Ноември 2016 17:45:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivko

Здравейте единственото масло което намирам 5w40 за турбо дизел е CASTROL EDGE 5W40 TURBO DIESEL.
На другите масла 5w40 пише че стават за бензин и дизел ? например BARDAHL XTC 5W40.
Това означава ли че за моят двигател 1.8 tddi Bardahl xtc 5w40 ще стане ?

Pyrhel

Поръчай си Форд Формула и не вкарвай във филми с тия масла... Хем е най-евтино, хем е изпитано и сме минали достатъчно км с него.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivko

Благодаря ти !! Ще взема такова масло на форд формула.

ivchotr

Kroon oil също имат много добри масла за Форд.

Попълваш в търсачката модела на колата и тя ще ти покаже маслото, което ти трябва.

https://www.kroon-oil.com/en/#!/

ivko

Цитат на: ivko в 13 Ноември 2016 18:04:51
Благодаря ти !! Ще взема такова масло на форд формула.

За двигател 1.8 tddi ford formula 10w40 става ли ?

Alexi

peterpetroff

Аз съм на мнение, че каквото пише в сервизната документация на колата, това трябва да се прави, независимо от възрастта и километрите на автомобила. мисля, че за твоя мотор по документация маслото би следвало да бъде 5W30. значи сипваш 5W30. Както каза някой от колегите по-горе маслата на Форд хем са на супер добра цена, хем ти се вписват идеално в препоръчванията на автомобила по документация. В този случай не знам за какво точно трябва да се замисляш. Ако предпочиташ друга марка масло освен Форд, то виж си в книжката каква е спецификацията на маслото
и търси такова от друга марка/модел.

hienata76

Вече пета година карам с Prista Ultra 5W40 -  никакви проблеми,малко ми идва  скъпичко ...но така съм си решил. 8)
Opsss ,то твойто било дизелак.