Ford B Max

Започната от Ipolita, 09 Ноември 2016 15:37:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ipolita

Здравейте ,

Имам едно питане ...Наскоро си продадох старият Фокус с идея за подновяване на "автопарка".В събота бях в Motopfohe, Пловдив.Предложиха ми кола върната от  оперативен лизинг 2012г. ,100к.с.,1,0 ecoboost ;на 95 000км .Колата е с добра история/сменяни са само масла и филтри /,в гаранция до 12м.2017г.
Разбрах,че това е новият вариант на Fusion.
Като първи впечатления колата много ми хареса ,градска ,удобна,практична,доста икономична ,....НО в интернет няма някакви по-особени впечатления .Ще се радвам ,ако някой от вас има такава или се е сблъсквал по една или друга причина с нея.
Моля ви за мнение,аз наистина нямам много време ,притискат ме малко обстоятелствата.Искам малка,семейна,удобна ,пъргава градска кола със здрава ходова част и по-малко проблеми.Не мога да си позволя нова ,а тази от оперативния лизинг е на доста добри пари. ???

Alexi

колко добри пари ? имай предвид ,че нова е около 20 000 лв ,на 100 000 км според мен повече от 10 000 лв не трябва да струва ..

Septerra

Нова, ако е добре оборудвана, си е над 20к. Няма кой да ти даде отзиви за надеждността - нов модел, много малко продадени. На мен ми е симпатична, но задните врати не ме кефят по този начин - това си е въпрос на вкус.

Ако не си състезател, 1.0 ще ти е достатъчно, но не очаквай чудеса. В града икономията с тоя мотор не е впечатляваща.

Alexi

добре оборудвана на оперативен лизинг ? :) инак моторчето определено е сносно но не очаквай да харчи 5 ,софийско 8-9 харчат нашите

Ipolita

Колата не е добре оборудвана ,все пак е била служебна ,дадаха ми цена 12500лв ./Спечелиха ме с това ,че колата има история,обслужена е ,има още 1г. валидна гаранция ,а и все пак е 4г. кола/
Относно външен вид -мога да кажа само ,че ми е симпатична ,"икономията"не ме притеснява щом е под 10л/100.Форд са здрави автомобили.
Струва ми се  ОК в предвид ,че по нашите "родни" орши цените на колите в последно време доста са се вдигнали ,а качеството никога не е било приоритет.Когато тръгнеш като цяло да се занимаваш с търгаши ,само главоболия.Повечето регистрирани коли,които се продават пък имат някакъв сериозен проблем ,човек трудно се отказва от верен автомобил.Завъртях се в малко омагьосан кръг и тъй като съм жена ,не разбирам достатъчно и така стигнах до Мотофое.
Изчетах много за този двигател,за съжаление само рекламни брошури ,повечето монтьори не са се срещали с него и нямат информация.Страх ме е да не даде дефекти ,страх ме е от обслужването му ...от тук идва и въпроса,ако се налижи някой по-сериозен ремонт ,дали нашите майстори могат да го диагностицират?

Alexi

не съм чел да има някакви съществени слабости мотора ,отделно съществува във варианти 125 и 140 коня ,което означава ,че на 100 коня ще работи разтоварен ... "майстори" не трябва да припарват до него ,единствения ти вариант за що годе сносен сервиз имащ познания по тоя двигател е мото пфое за момента - прекалено е нов и непознат

Pyrhel

То няма какво да му се разбира на мотора, не е някакво ново откритие - добре познато старо с малки промени. А и какви майстори по мотора, има един ангренажен ремък да му се сменя... Неприятното на Екобууст-а е, че газифицирането при него няма много смисъл - икономията е малка, но щом ще се кара на бензин - супер, данъкът и ГО са под 200 лв общо на година, а върви хубаво. Недостатък на 100 кс е 5-степенната кутия, докато на 125 е с 6 скорости, но не мисля, че си заслужава предвид разликата в данъка.

По повод вратите, според мен това е най-практичното нещо за градски автомобил. Фордовете не са с кекаво окачване, няма лоши отзиви за 1.0 Еко, разбира се трябва да се кара като всеки един турбо мотор - малко да загрява преди да се потегли, малко да охлади преди да се загаси. За жалост, не разчитай на гаранцията на МП, мръсно постъпват обикновено, а наблюденията ми върху оперативния лизинг са, че не пазят особено...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Ipolita

Благодаря ви момчета за отговорите ,аз днес капарирах колата.Очаквам я другата седмица да ми я докарат в Пловдив ,да се надявам,че това бе по-правилният избор.
След стария ми фокус ,напатих много с едно Ауди А3 ,затова и толкова питам за мотора ,бях буквално в АДА за 8мес ,затова и съм малко наплашена.... ,защо ли изневерих на Форда ,не знам ,но този път мисля,че съм на правилната посока ....По-добре не много пазена 4 годишна служебна,отколкото 10 гошишна италиаянка...
Чао суета и добре дошъл здрав разум  (rofl)
Ще пиша след като добия първи впечатления ...А на вас ,със здраве и безаварийно,нали така.
Хубав уикенд !!!
:-*

Alexi

мдаа ,някои уроци се възприемат само след личен опит не става с четене на ужасяващи истории :)

Pyrhel

Дано да слуша повече от предишната. Покажи ни я като я вземеш в дневника - ще е първият Б-Макс тук :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Ipolita

обезателно ....Усмихнат уикенд :)))) 8)