скърца макферсона след смяна на амортисьори

Започната от To4kata, 06 Ноември 2016 18:31:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

To4kata

Както вече се похвалих в друга тема, смених предни амортисьори в Мотото - всичко оригинално. Да, ама не, горе в ляво нещо скърца глухо като на гума. При по-висока скорост и малки неравности по булевардите не се чува, но в разбитите квартални улички скърца. Като поразклатих колата се чува ясно, скърца горе при опората и лагера. Вдигнах на крик поогледах, не видях нищо притеснително, пружината изглежда добре легнала. Доколокото се запознах с този възел, няма какво особено да скърца освен шок-тампона и прахоуловителя.
Та преди да загубя още един ден в офииалния сервиз, дали мога на крик пред блока да сваля прахоуловителя и да напръскам шок тампона със силиконов спрей. Друго "бързо" решение не ми хрумва. Предполагам, че с каране няма да утихне, вече минах 100 км, скърца си ...

Pyrhel

Дали са ти сменили нещата, за които си платил? И дали са ти сложили това, за което си платил?
Че във форума е пълно с примери за платено и несменено, както и платено за оригинално и сменено с някакво лайно...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

To4kata

Цитат на: Pyrhel в 06 Ноември 2016 20:50:56
Дали са ти сменили нещата, за които си платил? И дали са ти сложили това, за което си платил?
Че във форума е пълно с примери за платено и несменено, както и платено за оригинално и сменено с някакво лайно...

Всичко е ново /плюс гайките и болтовете/, то се вижда. Какво са сложили горе не знам, на амортисьорите се вижда надписа "Моторкрафт", та не вярвам в това да е проблема.

sinnerman

Или нещо не са направили както трябва или някоя част е дефектна. Вероятно е първото. Лошо, че ще си губиш времето да ходиш отново. Виж опорите които са ти сложили какви са. Цената която ми дадоха германците за оригинални опори е 22.45 евро за брой. Тук цената на  тези от МП е 34 лв, което е малко странно. Ето виж ми офертата за оригинални амортисьори, опори, лагери,тампони и маншони по реда на изписване:
Guten Tag,

wir können ihnen die Originalteile zu folgenden Preisen besorgen (ca. 2 Werktage)

Stossdämpfer vorne  126€

2x 3A197   44,9€

2x 18198   34,6€

2x 3K100   19,8€

2x 18A047  10€

Wir müssen Sie aber darauf hinweisen, das es sich hierbei um eine Sonderbestellung aus den Fordwerken handelt, die vom Umtausch ausgeschlossen ist.

Dieses Angebot gilt nicht bei einem Kauf über eBay oder Webshop !

Wenn sie das Angebot haben möchten, benötigen wir ihre vollständige Lieferanschrift sowie ihre bevorzugte Zahlungsart ( PayPal oder Überweisung )

Wenn sie mit PayPal zahlen möchten, benötigen wir außerdem ihre bei PayPal angemeldete eMail Adresse.  Und Bitte in der PayPal Zahlung die richtige Lieferadresse angeben.

Wir würden ihnen dann eine Zahlungsaufforderung schicken.

Mit freundlichen Grüßen 

gsto

При мен скърцаше от лагер(не тампон) на макферсона. Скърцаше и при завой и в движение по неравности.
Ти смени ли лагер и тампон на макферсона както те посъветвахме?

To4kata

Всичко е сменено, барабар с болтовете и гайките /490 лв/ - опори, лагери, прохоуловители, амортисьори. Само старите шок тампони, върху които се нанизват прахоуловителите са оставили, явно са преценили, че са добре /те и не са включени във фактурата/. Какви лагери и опори са сложили не знам, предположих, че всичко е моторкрафт /на аморт. се вижда марката/. При въртене на волана нямям проблеми, само при преминаване бавно през неравности - глухо скърцане. Само отляво. По булевардите не се обажда.

Всъщност натъкнах се по форумите на много такива случаи след смяна на амортисьори. Явно не съм изключение.

G_o_c_e_v

На макса смених само амортисьорите и разбирай всичко друго остана оригинално. Нямам никакво скърцане.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

To4kata

Цитат на: G_o_c_e_v в 07 Ноември 2016 17:35:03
На макса смених само амортисьорите и разбирай всичко друго остана оригинално. Нямам никакво скърцане.

Да де, нали затова отидох в Мото Пфое и платих 490 лв, за оригинални части. А иначе колата по километраж е на 170 000, не може да кара  вечно със заводските чарколяци. Ако изобщо са били заводски де ...

sinnerman

Цитат на: To4kata в 07 Ноември 2016 12:06:18
Всичко е сменено, барабар с болтовете и гайките /490 лв/ - опори, лагери, прохоуловители, амортисьори. Само старите шок тампони, върху които се нанизват прахоуловителите са оставили, явно са преценили, че са добре /те и не са включени във фактурата/. Какви лагери и опори са сложили не знам, предположих, че всичко е моторкрафт /на аморт. се вижда марката/. При въртене на волана нямям проблеми, само при преминаване бавно през неравности - глухо скърцане. Само отляво. По булевардите не се обажда.

Всъщност натъкнах се по форумите на много такива случаи след смяна на амортисьори. Явно не съм изключение.
Колегата ми с БМВ Е 90 преди месец се изтрещя в една яма и счупи заден амортисьор. Смени амортисьорите само. Монтьора преценил, че тампоните са добри. Докато не смени и тампоните, колата скърцаше.

To4kata

Цитат на: sinnerman в 08 Ноември 2016 08:44:40
Колегата ми с БМВ Е 90 преди месец се изтрещя в една яма и счупи заден амортисьор. Смени амортисьорите само. Монтьора преценил, че тампоните са добри. Докато не смени и тампоните, колата скърцаше.

Много си прав, но историята има продължение.
И понеже ако има нещо склонно да скърца на гума в този възел, то това е шок-тампона /буфера/, реших лично да се убедя. Видагам колата на крик, внимателно свалих прахоуловителя и го гледам красавеца, поразмърдах го скърца като стар креват и хоп какво да видя  :o СКЪСАН Е. Вдигам от другата страна, десния  ??? ОЩЕ ПО-СКЪСАН. Побеснях .... Бих разбрал да не сменят част, която преценяват че не е износена, но да сменят всичко и да оставят съдраните тампони, е като да се ...... на метеното. При това дават 1 г. гаранция  :-X. Добре даже, че се разскърца. Е затова се гъзя зад блока сам, но където съм пипнал, съм го направил като хората.

Че ще ходя да се разправям е ясно. Ако някой е бил в подобна идиотска ситуация да даде акъл. Май трябва и сайта им да погледна ...

gsto