Освежаване на джанти

Започната от soulja34, 03 Ноември 2016 17:42:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

soulja34

Здравейте, понеже сега съм с железни джанти и искам да ги освежа какъв спрей да си взема, и каква е процедурата, не да ги прусна и след 1 месец боята да я няма.

infomar

Моите железни джанти ги почистих добре с обезмаслител, после свалих грубо ръждата и от вътрешният ръб старите лепила на гумата, после ударих един химикал за преобразуване на ръжда и почистих с вълнен парцал. Пръснах със стандартна боя във флаконите които се продават.
Вече станаха почти година - няма проблеми.

Класиката изисква свалянето и на старата боя с химикал, после пръскане с грунт и на края авто боя. Има и бои 3 в едно... или ги даваш на специалист бояджия.
Аз се отказах от професионално боядисване, понеже и без това на 2 макс 3 години трябва да се свалят за подмяна на вентилите. По информация на гумаджиите, сегашните вентили карали не повече от 1-2 години. Лошо качество.... а и нали гумите не се карали повече от 2-3 години. После може да повторя процедурата, която не изисква много работа.

martin1977

Правилният начин е песъкоструй и прахово боядисване, но всичко това ще ти струва няколко пъти повече от самите джанти и не е оправдано. А и въпреки това пак е временно решение, желязото рано или късно пак става на г*з. Всякакви други процедури като шкурене, търкане, пилене, мазане и т.н. си е чиста загуба на време и напразна хамалогия. Аз отдавна изхвърлих железните джанти - хем грозни, хем за нищо не стават. А и едни алуминиеви не са кой знае колко по-скъпи от ръждилниците.

Alexi

железарки не се боядисват ,вземи си едни хубави тасове така че да не се вижда изгнилата джанта и така си караш зимата ( едва ли някой кара лятото с железарки ,мазохизъм е :) )

soulja34

А ако само ги изчиста с обезмаслител и ги русна с един спрей дали ще стане?

infomar

Така и така са без гуми, почисти мястото където ще легне новата гума добре, а останалото както намериш за добре.

soulja34

Добре благодаря ви за съветите :)