Ford Focus 1.6 2009

Започната от focus1, 26 Октомври 2016 16:49:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

focus1

Здравейте, спрял съм се на Ford Focus и по точно 1.6 бензиновият мотор, 115 коня. Конкретно гледам 2009 година, ще сложа и газ. Ако може да споделите впечатление от този мотор, ок ли е за това купе, добре ли върви на газ, какво са по-сериозните проблеми на модела като цяло.

To4kata

Здравей, карам същия мотор, като колата е комби 2005 г. и е на 170 000. Аз лично съм много доволен. В ниските обороти е слабичък, но във високите дори и с пълна кола набира много добре, дори прави впечатление на околните. На газ вероятно ще ти е слаб в града, зависи как си свикнал и какво си карал до сега. Освен това според мен е и по-икономичен, аз не натискам много и средния ми разход извън града е 5,2-5,6 бензин. В София харчи от 8,2 до 9,5-10 , но това много зависи от сезон, трафик, стил на каране и т.н. Никакви проблеми не ми е създавал досега, масло не пипа. Това лято просълзя гарнитурата на капака на клапаните, смених си я сам /44 лв/ и сега е сух на барут. За газ нищо не мога да кажа, карам на бензин.

sinnerman

Здравей колега,
Кода на мотора на 1.6, 115 к.с. който става за газифициране е SIDA. Потвърждавам написаното от колегата за разхода. Предпочитам да карам на бензин. Нямам газова уредба и не мога да ти кажа колко е разхода на газ.