"Immobiliser active" съобщение след смяна на модул на ABS?

Започната от Momchil, 05 Октомври 2016 19:25:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Momchil

Колеги, здравейте.

Днес след като написах темата за ABS модула и получих препоръки да го сменя, направих точно това , но за съжаление след смяната автомобилът ми не искаше да запали , като изписа immobiliser active. Предполагам, че си е забравил ключа или ,че не разпознава новата част. Майсторите ми казаха, че с тяхната програма не могат да го оправят и за това трябвало да си отида в МотоПфое.
Вие какво мислите? Има ли някой колега , който има софтуер с който да ми го оправи, или някой познат?

Благодаря!

Pyrhel

Нещо ново за мен, наистина се очаква да се случи описаната от теб ситуация:
ЦитатThe ABS is actually part of the immobilser system on Galaxy/Smax and Mondeo, when you turn the ignition on all the immobiliser codes are checked to make sure they are valid, as the ABS module has shut down for some reason the immobiliser remains active.
Не си е забравила ключовете, а до колкото разбрах иска да се въведе VIN в ABS модула и да се препрограмира. Недомислено - има ситуации с изгорели бушони за ABS, заради което хората не могат да си запалят колите...
Имам оригиналната диагностика, ще ти пиша ЛС.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Pyrhel

Тръгна Мондеото, скоро и темпомат трябва да има 8)

Да напиша за следващите, които ще сменят ABS електрониката на кола с ESP, какво трябва да направят:
1. Преобучаване на модула с VIN на колата
2. Свързване на ABS/ESP модула към PATS. Най-важното е да има кой да ви генерира Out/In кодове, като при ключовете
3. Обучаване на lateral acceleration сензора
4. Обучаване на YAW сензора.

Без т. 2 колата не пали, а без т. 3 и 4 ESP няма да работи.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.