Тресене на празен ход на двигателя фокус мк2.5

Започната от thuggy, 03 Октомври 2016 00:53:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

thuggy

Здравейте,

От известно време когато колата е на празен ход се тресе. Като натисна съединителя спира. До колкото четох явно е маховик. А с него се сменя съединител и лагер помпа?
Интересното е, че ако е пуснат климатроника, като че ли тресе доста по-малко. Та някъде четох, че има възможност да са обтегачи и ремъци.

Как мислите дали е маховика, може ли да е лагера само примерно?

Фокус мк 2.5 мисля, че е 1.9тдци 2009г

Sent from my SM-A800F using Tapatalk

Mondeicho

Не най-същественото, но Фокуса няма двигател от тази година 1.9, най-вероятно е 1.8. За причината кажи повече предистория - изведнъж ли започна да тресе или с времето се усилва, скоро правени ли са някакви ремонти по предница, скорости?
От лагера мисля, че няма причина да ти тресе, иначе ако се стигне до отваряне на скоростите, майстора може да прецени какво е състоянието на частите. Винаги е препоръчително да се смени всичко разбира се.
Колкото до намаляването на вибрациите, когато пуснеш климатика по скоро е субективно защото и компресора се включва и натоварва мотора и така ти се струва, че се обират част от вибрациите.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

thuggy

Прав си, 1.8 е. Ми за тресенето изведнъж започна преди 6-7мес. Първо мислех, че от двигателя ама майстора каза, че не е.. Това беше преди няколко месеца, но тогава тресеше от време на време. Сега е постоянно. На 166к км реални е, ако има въобще някакво значение. Смяната сложна процедура ли е, в смисъл майстора може ли да си остави ръцете?

gsto

Цитат на: thuggy в 03 Октомври 2016 08:07:14
Прав си, 1.8 е. Ми за тресенето изведнъж започна преди 6-7мес. Първо мислех, че от двигателя ама майстора каза, че не е.. Това беше преди няколко месеца, но тогава тресеше от време на време. Сега е постоянно. На 166к км реални е, ако има въобще някакво значение. Смяната сложна процедура ли е, в смисъл майстора може ли да си остави ръцете?

Сложна е...свалят се много неща, а и майсторите не взимат евтино за процедурата.
Освен да тресе, чува ли се чукане?
При мен тресеше и чукаше на празен ход, като натисна съединителя се оправяше.
Смених комплект маховик със съединител и нещата се оправиха, НО и съединителя и маховика можело да изкарат още бая време според майсторите.

thuggy

Еми чува се звук, но по-скоро не е чукане, а тракане. Но си мисля, че е от самите пластмаси и кори под двг, от вибрациите издават звук. Като я изгасям няма метален звук, но понякога претриса примерно 2-3 разклащания.