Fiesta ST вече и с 5 врати

Започната от Проектоновинар, 28 Септември 2016 15:16:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Проектоновинар

Най-горещата версия на Ford Fiesta в Европа вече ще се продава и във вариант с 5 врати.
Новата Fiesta ще дебютира догодина, а горещата й ST версия - през 2018 г. Ford обаче иска да засили продажбите на настоящото поколение и е решила да предложи по-практична версия на върховата Fiesta ST.

Характеристиките на колата са идентични с тези на версията с 3 врати - задвижването се извършва от 1.6-литров турбиниран EcoBoost мотор с мощност от 182 к.с. и 240 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 6.9 секунди, а максималната скорост е 223 км/ч. Разлика ще има в разхода на гориво, като версията с 3 врати ще е малко по-икономична.
Очакванията са цената на горещия хеч с 5 врати също да е малко по-висока спрямо версията с 3 врати на Ford Fiesta ST.
В България всички разновидности на Ford Fiesta с 5 врати са с 600 лева по-скъпи.

Източник: dir.bg

Mondeicho

Щях да я взема, но не ми се чака още 2 години... (rofl)
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Проектоновинар

А знаете ли че мощността на Fiesta ST е 180 к.с. и 240 Nm, а при overboost в продължение на максимум 15 секунди се покачва до 197 к.с. и 290 Nm. В САЩ е разрешено на Форд да рекламират колата с мощността при овърбууст, а в Европа не е разрешено на производителите да вписват и рекламират временните показатели. От тук идва объркването, че за някои пазари колата се произвежда със 180, а за други със 197 к.с.

Mondeicho

Лично мнение, но европейците са прави да не позволяват да се изписва мощност, която е моментна. Аз когато си купувам кола ме интересува силата, която ще се поддържа за по-дълъг период от време.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.