K&N филтър за Фиеста 1.0 Турбо ЕкоБууст

Започната от Black Label, 21 Септември 2016 14:18:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Black Label

Имам Фиеста 1.0 турбо бензин и се чудя дали да й взема филтър K&N. Чудя се дали ще има разлика в ускорението и в звука?

К.Методиев

Цитат на: Black Label в 21 Септември 2016 14:18:45
Имам Фиеста 1.0 турбо бензин и се чудя дали да й взема филтър K&N. Чудя се дали ще има разлика в ускорението и в звука?

Аз съм с такъв панелен филтър освен разлика в звука малко е по шумна друго не съм доловил, първоначално мисля, че започна да реагира по добре мотора, но стария ми филтър беше мръсен.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

nixel

При условие че KN филтрите са "вечни" с 1 000 000 км гаранция и се чистят с обикновен обезмаслител, не виждам защо изобщо се замисляте. Попадне ли ви на разумна цена (под 5 обикновени филтъра) направо ги налазвайте.
Икономически е по изгодно. Моя ми излезе около 100 лева, при цена на обикновен около 25.

Pyrhel

Предполгам за панелен питаш, карах с такъв, вероятно малко по-шумна ще стане при набиране, но никаква друга разлика няма да усетиш. Ако изпадне изгодно - както казва Никсел, излиза по-евтино с него.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Black Label

Благодаря ви, странно е каквото казвате, защото пише, че с него ставала по-рязка и разходът падал. Ако няма полза в мощността не бих взел K&N - обикновените филтри са по 10 лв, а смяната им е през 20 000 км, това са 200 хил км само да му избия цената...

Alexi

ако има някаква разлика тя по би се усетила на атмосферен мотор ... като ти гледам и другата тема миксера го чакат тежки времена ,гледай да не роди :)

SICKandPROUD

Аз съм с панелен K&N . Разлика няма в мощност, но колата диша по добре, което не е за подценяване според мен. Като звук има малка промяна, една идея е по-шумно.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

К.Методиев

Цитат на: Alexi в 22 Септември 2016 00:31:30
ако има някаква разлика тя по би се усетила на атмосферен мотор ... като ти гледам и другата тема миксера го чакат тежки времена ,гледай да не роди :)

Както вече казах, една идея е по отзивчива, но дали е от него или от това че стария беше мръсен нз.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Black Label

Отказвам се от него щом няма да даде разлика в мощността. Трябвало специално червено масло да му се купува като се почисти и не си заслужава, ще слагам обикновени.

nixel

Цитат на: Black Label в 01 Октомври 2016 19:07:36
Отказвам се от него щом няма да даде разлика в мощността. Трябвало специално червено масло да му се купува като се почисти и не си заслужава, ще слагам обикновени.
Няма никакви специални масла. Аз преди малко си изпрах моя с домакински обезмаслител. Утре ще купя някакъв омасляващ спрей за 6-7 лева. Може и силиконов спрей, зависи какво ще намеря.