Проблем/при ниски обороти/

Започната от Igede, 12 Септември 2016 11:33:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Igede

Здравейте колеги.
Имам проблем при ниските обороти колата гасне при маневри като спиране,паркиране...Смених свещи но отново го има проблема.Имам въпрос относно едно маркуче и какво е "нещото" в което то влиза?
Защото пластмасата на която се нахлузва маркуче то е счупена от самото тяло
и не знам дали това не оказва влияние на целия проблем.
Колата е Фокус Зетек 1.8 бензин.

momo76

Това е клапана за бензиновите пари и щом е счупен щуцера смуче въздух от там. Запуши маркучлето и виж дали ще работи нормално.

Sent from Правец 82

Igede

Ще пробвам,но когато се прибера в България в края на месеца и ще пиша за резултата.Ако някой има да сподели нека пише.

Igede

Здравейте пичове
Въпросното маркуче го пробвах на запален двигател.
Разликата при отпушено и запушено е само че при отпушено двигателя леко "завалва"
При запушено си държи 1000 оборота, НО при подаване на гас до 2500-3000 и отпускане
на педала веднага падат до нула почти и се чуди за секунда какво става.
След това си се връщат пак на 1000.
4-5 пъти така-2 пъти изгасна.Завъртях едно кръгче из квартала-на един СТОП изгасна.
Когато работи двигателя се чува някакво съскане пак в тази зона от снимката със стрелката.
Явно от някъде другаде смуче въздух.
Или друг може да е проблема?  :-[

opex

Трябва да се ресетнат адаптациите на компа или просто търпеливо да покараш така известно време докато се самообучи. Двигателя трябва да взима въздух само през дросела, смучения и тн от други места имат само негативно влияние върху работата.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique