Ford Focus 1.8TDCi - НЕ Пали :(

Започната от fordvarna188, 31 Август 2016 13:51:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

fordvarna188

Здравейте всички, нов съм във форума и предварително се извинявам, ако нарушавам някакви вътрешни норми или изисквания, но ми е малко спешно и имам нужда от помощ.
Колата: Форд Фокус 1.8 tdci
Проблема: На кратко не иска да запали. Видимо има тоци (отключва, заключва, работят светлини и радио и т.н.), но не иска да запали. При контакт лампите които трябва да изгаснат се държат странно - първо светват всички (както трябва да е нормално), после угасват, но много по-бързо от нормалното, после ABS-а и тракшъна пак светват, после и те угасват.. и след това започва да мига учестено лампата на имобилайзера. Интересното е, че не върти изобщо стартера, дори един оборот не ска да направи, само "цъка". Вадя ключа, пробвам пак и при втория път на контакт, даже не светват лампите, само мига имобилайзера и пак "Цъка"  :-[ :-[
Идея си нямам какво му има. проверих бушоните, пробвах да му дам ток от друга кола, но нищо не помага.. Направо е умрял.. А вчера си вървеше без проблеми :) Паркирах, пренощувахме и сега е така.  :-[
Някой има ли идея какво му става ??

hotblooded

Имобилайзера може да се е преебал...

Mondeicho

Предполагам нямаш друг ключ за да пробваш? Махни и сложи клемата на акумулатора за да видиш дали няма да помогне...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Pyrhel

Направо дай кода от лампата на имобилайзера.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

flowsky

Да, с кода от лампата на имобилайзера ще е най-лесно, щом той премигва. Аз като си строших ключа научих много за това малко червено диодче....

teoto

Дори да е прецакан имобилайзера, стартера трябва да върти. Насочи усилията към стартер или клемореда на контактния ключ, ако си сигурен, че не е акумулатор. Ако му разбираш, подай 12В на стартера 

К.Методиев

Цитат на: teoto в 01 Септември 2016 18:51:27
Дори да е прецакан имобилайзера, стартера трябва да върти. Насочи усилията към стартер или клемореда на контактния ключ, ако си сигурен, че не е акумулатор. Ако му разбираш, подай 12В на стартера

Абсурд, стартера няма да работи при неразпознат ключ от имобилаизера.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

teoto

Цитат на: fordvarna188 в 31 Август 2016 13:51:45
Интересното е, че не върти изобщо стартера, дори един оборот не ска да направи, само "цъка". Вадя ключа, пробвам пак и при втория път на контакт, даже не светват лампите, само мига имобилайзера и пак "Цъка"  :-[ :-[

"Цъка" предполагам се отнася за стартера

Jhereg

Виж масата на купето да не се е откъснала. При мен се беше случило да се държи на 2 жички. Стартера чука,  но не може да завърти.

sheribg

аз имах сащия проблем но при мен нямам спомен дали светеше имобилайзера но се оказа,че ми беше умряло таблото и един майстор успя да го направи ,ако небеше успял трябваше да се взима друго да се убочва и така нататък.