FORD FOCUS 1.6 i 2007 няма мощност

Започната от topval80, 21 Август 2016 19:52:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

topval80

Здравейте,

Имам Форд Фокис бензин 1.6 2007.  От около година имам следния проблем. Като карам месец/ два и като подам рязко газ и колата няма мощност. В същото време се пълне с течност около свещите. Трудно ми е да определя каква е тази течност но масло и антифирз не бута. Ходих в сервиз на Форд. Сложиха ми един капак на главата на двигателя и ми казаха , че проблема е решен ( била влизала вода от уплатненеието на стъклото). След месец имам отново същия проблем и не мога да разбера от какво се получава това.

momo76

Тече ти масло от гарнитурата на капака на клапаните.

Sent from my Правец 82

ivchotr

Тази течност има ли цвят, мирис, каква е на пипане? Ако е масло, не можеш да го сбъркаш с вода.

topval80

Като цяло масло не бута грам. Нощо не съм доливал никога. Много е трудно да се каже каква е тази течност. Стои като буза само , че с цвят на ръжда. Има леко нещо мазно  в нея капки масло или капки антифриз. тази течност се събира точно около свещите, но и като цяло първо се получава влага, конденз по самите кабели около свеща

Сложиха ми капак точно на главата отгоре. Имаше дупки на капака и пасна точно. Капака е с уплътнения. Според сервиза е влизала вода от уплътнението на предното стълко и затова сложиха капак. Сега проблема го има отново.

ivchotr

А като дръпнеш щеката за проверка нивото на маслото, то с какъв цвят е?