Странен теч на антифриз

Започната от jorrddan, 12 Август 2016 20:26:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

jorrddan

Привет, пак съм аз.
Мондео МК2 1,8 16V.
Капе антифриз близо до дясната гума, на еднакво разстояние от фара и от купето.
Страната на ангтенажния ремък.
Странното е че докато колата работи не Капе. Оставих я доста дълго да работи на място, никакъв проблем.
Загасих я и след 5 минути имаше петно с диаметър около 20 сантиметра. Това се случва сравнително често.
Понякога няма петно.
Колата е със сменена гарнитура на главата преди 2 месеца.
Моля, някой ако знае причина за специфичното поведение да я сподели.

varby

Mondeicho

Измий двигателя от страната, която капе и виж после къде оставя петно антифриза...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

martin1977

Пукнато ти е казанчето. Имах същия проблем преди години. Пукнатина като косъм, почти незабележима, от долната страна на казанчето. Сълзеше рядко, обикновено като изстива колата. Смених казанчето и всичко си дойде на мястото.

jorrddan

Ако е водна помпа, не би ли трябвало да тече докато колата работи?  Някога, на Нисана издуха водната помпа и направи рекичка.
И възможно ли е, при смяната на гарнитурата да е пипано /разхлабено нещо?
Ако е казанчето, все пак няма ли да има следа под /до него, че тече. И логичното не е ли да тече, когато се повиши налягането?

ivchotr

А губи ли видимо антифриз от казанчето? И ползвал ли си климатика, когато правеше петната?

К.Методиев

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

jorrddan

Цитат на: ivchotr в 13 Август 2016 17:11:56
А губи ли видимо антифриз от казанчето? И ползвал ли си климатика, когато правеше петната?
Губи видимо, на 200 км по половин литър някъде. Отначало мислех, че локвичките са конденз от климатика, но погледнах самата локва и беше антифриз (тъпото е, че взех за 16 лева 1,5 литра, да жали гарнитурата).
Дали има шанс да карам колата така още 2 седмици?
В смисъл, ако е водна помпа ще започне ли да тече повече или ще си църцори така?

ivchotr

По-добре я сменяй овреме, че ако вземе да блокира, ще береш ядове.

jorrddan

Не мога да намеря майстор. Водих я при един, той ми каза, че трябвало да я измие, да разглоби за да види къде тече. Не знае кога ще има работа. Отдолу има метална тръба. Можело и тя да е изгнила, но според мен, ако е тръбата ще тече при работещ двигател.
Заведох колата на майстор и той каза водна помпа. Номерът, че локвичките стават все по - големи

Mondeicho

Ако не си я сменил го направи след като започва да губи повече течност не отиват на добре работите. Спести си по-големи главоболия и проблеми.

ivchotr

Преди две седмици смених помпата на Фокуса на щерката. Течеше като пробита лейка. Пак добре, че бяха в града, а не някъде по пътищата. Явно е прокапвала преди да се продъни съвсем, щото беше заминала и едната ролка, а от там и ремъкът. А пък тях ги сменяхме в края на миналата година.

jorrddan

Сменена е помпата, барабар с пистовия ремък.
Помпа Хепу (или нещо такова)
Ремък Contitech
За работа 100 лева. Намерих майстор в Пловдив, който ми обяви 60 лева за работа. Явно в София сме бровци. 
И това защото олихофренът, който сменя ангренажа и ролите имаше нещо в устата да каже, че се сменя и водната помпа.
Ще я видим дали ще протече кочината.

Mondeicho

Дано това е била причината и да си караш весел.