Бъдеща кола - Fiesta 1.4 TDCi или C3 1.1

Започната от amy, 07 Август 2016 15:38:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

amy

Здравейте на всички!Попаднах на този форум,защото реших да си купя нова кола.В момента се колебая между две коли-Ford Fiesta 1.4 HDI(2004) и Citroen C3 1.1 (2006).Като цяло изчетох доста коментари и повечето от тях са в полза на Ford Fiesta.Реших да пиша тук с надеждата да ме посъветвате коя от двете коли си заслужава.Не съм много запозната с цените,но и двете коли са за 3500 лв. ,което ми се струва малко много,но пък като цяло изглеждат доста запазени.Моля ви помогнете на една студентка да направи правилния избор!  :D

hotblooded

В този клас коли  дизел не ти трябва.  Фиестата е по добрия избор принципно,  но търси с бензинов двигател. Предполагам че ще я караш ежедневно градско и от времена време ще си ходиш у дома с нея?   Ще можем да помогнем повече, ако дадеш линк и към конкретни обяви в тази тема: http://fordbg.com/forum/index.php?topic=797.860

Pyrhel

Бих предпочел фиестата, 1.4 TDCi е хубав мотор, сравнително нисък разход, става и за пътуване извънградско. 1.1 е бензин и е ООООТВРАТИТЕЛНО на извънградско, а и е на доста високи обороти. Другото доста дразнещо на малките бензини е, че с пускането на климатика вече съвсем ги няма. Другото - карал съм и 2те, Ц3-то ми е доста странно и страшно на завои, по-високо е от фиестата, чувството за мен е, че ще се обърне всеки момент. Поне за мен то е по-некомфортно.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Mondeicho

Аз също съм за Фиестата. Ако Ситроен-а е  дизел тогава са на кантар нещата. Зависи цялостното състояние на автомобила все пак, ако Фиестата е скъсана от каране не е за предпочитане. Гледай външния вид, закарай ги ако може на сервиз и тогава избирай.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

amy

Благодаря за отговорите! Като цяло от двете коли мисля,че Форд ще е по-добре.Колкото до коментара на  Mondeicho колата е на 159336 км. Иначе колата ще я карам предимно в София и по магистрала. ^-^

martin1977

Не съм ревностен почитател на Форд, а и Фиеста не е кой знае какво, но да я сравняваш с тоя кенеф Ситроен C3 е просто нелепо. Виж, във форума на Ситроен може друго да ти кажат, но всеки има право да бъде заблуден.

opex

Аз разгледах въпроса по друг начин - просто кола след 2004та и до 3800 /понеже я купувача ще даде още сто, я продавача ще смъкне 200/. И наистина от всичкото резултат или фиеста или някой Фокус, който обаче трябва да го гледа познавач под предния капак. Та и от мен гласа е за Фиеста (а и казват ремапвал се тоя мотор и ставала доста жива джвъчката на пътя :D )
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique