Избор на нова кола

Започната от airfan, 15 Юли 2016 22:39:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

airfan

Здравейте на всички. Реших, че е време да сменя френската претенция с нещо друго и съм се насочил към форд. Желанието ми е да е нещо след 2005, а по-конкретно Фокус, дали комби или хеч няма значение. Искам просто да е нещо с 5 врати да има багажник и да е бензин. Искам да попитам какви са ви мненията за 1,4 бензин мотора. Болежки, слагане на газова(има ли проблеми след поставянето и). На година си правя около 10хил. км. 50:50 ми е градско и извън. Хвърлил съм око на тези две : http://www.cars.bg/c1663004 http://www.cars.bg/c1610195 ще съм много благодарен да чуя мнения относно двигателя(не съм състезател и не търся космически скорости) по-скоро ме интересува като болежките му, ходова част, шум в купето. До сега реното почти сам съм си го ремонтирал, но ми е много тясно и малко и не ми върши работа. Просто искам нещо с 5 врати и багажник. Позачетох се тук-там, и все има мнения, че бил малък моторът , скърцало в купето, проблеми с инсталацията. Искам просто да чуя мнения от собственици, което си е друга бира :) Благодаря предварително. Ако имате и други предложения, моля споделете

sa6ster

Какво Ренде имаш?
Аз се качих от Клио 2 1.6 - 90 коня на Фокус МК2 1.6 100коня и фордчето върви повече.
80 коньовия няма да е състезател, ама до колкото знам има хора, които и до морето ходят с тях.. така че си е нормална кола.

Като проблемни неща съм забелязал рейката.. тя май е слаба част и лагер главина. Аз това смених след покупката и за 20 000 км не съм имал други ядове.
За газ няма проблеми - но търси някой да ти я настрои хубаво. Мойта с Романо Антонио ми светваше богата смес и ми изключиха адаптацията и сега съм с ръчна настройка.

ПС: седана има сравнително малък отвор на багажника.. и в клиото можех да натоваря много по-обемисти предмети.

Mondeicho

Фокуса от тези години трудно ще намери седан...
Иначе след като не търсиш мощност този двигател ще ти свърши работа. То винаги повече коне е по добре, но като си харесваш някой екземпляр го взимаш и си го караш...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

airfan

Реното ми е меган коч 1,6 90 коня. Рядко го карам на 120км , обикновено съм все около 90-100. И при него рейката е проблем, торсиона и скоростната. За скоростната обаче имам огромни подозрения, че предишния собственик (оказа се мурдар) я беше докарал до това състояние. Иначе за 20г кола си има и дребните дразнещи проблеми, но им свикнах и си ги оправям (побългарявам) :D

dak

Колега , гледай поне 1,6 да е фокуса , разгледай и C-Max , на базата на Фокуса е но е малко по високо купето. Рейката на всички коли е слабо място  ^-^ лагер главина и аз сменявах , не кой знае каква болка около 100 лв беше SKF. Стават за газ бензинките ни имат слаби клапани и трудно се регулират съответно  ;D

Ivtzo

Много добре го гледай!
Не ходи в мото фое, мен ме наиграха там жестоко.
Ако е дизел-обърни внимание на съединителя-слабо място и са скъпи.
Свали и турбо маркучите да видиш дали има масло вътре.
Тампоните на двигателя също са много пари.

airfan

Ами да се похваля, вече минах към Форд и сме колеги  ;D ;D ;D Прегледахме колцата, нямаше големи забележки към ходова част и двигател, мислехме, че единия лагер е за смяна преден-десен, но май се оказа, че за сега е фалшив сигнал, тъй като майстора каза, че може и от дисковите спирачки да се е чувал шумът. Проблемът за сега е само единия амортисьор, който е изпуснал, но ще оправим тая работа :) Колата супер много ме кефи и като возия, шум в купето, абе нищо общо с рендака ми  8) 8)

Mondeicho

Честито! Много безаварийно ти пожелавам и чакаме снимки и детайли... (fe)
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

dak

Честито ! Дай инфо за колата  ;D  За амортисьорите да не ти дреме , на нашия ц-макс протекоха за една седмица и двата предни  :D като по часовник , взех комплект тампони и лагери Лемфьордер + 2бр. предни амове Билщайн и утре смяна на всичко. Цената за всички части излезе около 300 лв. което според мен е приемлива. За лагера преди около 3 месеца също сменях преден десен (лагер главина е СКФ беше 100на лева). Бучеше доста силно особено при ляв завой.