На всички честито излизане на Англия от ЕС.

Започната от infomar, 24 Юни 2016 09:49:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

infomar

Това ще е събитие което ще окаже влияние на всички за години напред. Пазарът на коли може би ще има промяна... цените също.

nixel

И преди бях на мнение че няма да излязат от ЕС, както и сега съм на това мнение. Един референдум не ги изключва автоматически от ЕС. Референдума е запитване. Тепърва ще започне английското изнудване на ЕС.
Естествено че всичко вече се промения, но все още не се знае в каква посока. Прекалено много на брой и сложни процеси, които вече са в напреднал стадий са обвързани с британците. Аз поне не вярвам тия янки да се обърнат срещу всички и да прецакат всичко - цяла европа и САЩ. Това е директно ритане в топките на големите батковци.
Но в крайна сметка не всичко зависи само от здравия разум.
Великобритания не са Русия, за да могат да издържат на такива условия.

Руснаците имат външен дълг 23% от БВП и не им е проблем да оцелеят.
Гърците - 174% от БВП - виждате ги в какво положение са.
Великобритания - 569% от БВП. На всички им е ясно че с такъв дълг трябва да имаш влияние за да оцелееш. Няма да си отрежат клона в ЕС. Това само САЩ могат да си го позволят.

infomar

При тази паднала лира (около 10%), дали има далавера да се купуват сега английски стоки ::)

Alexi

то винаги е имало далавера ,ако се дебнат търгове примерно

nixel

И без търгове има далавера. Миналата седмица поръчах на баджанака ЕГР клапан за 445 лева. Тук са му обявили цена за 950 лева.