Купуване на кола в движение за бракуване

Започната от opex, 17 Юни 2016 23:00:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

opex

Как стои въпроса да се купи кола, която е в движение и напълно изрядни документи, но целта е да се бракува.
Как е най-ефективно да се процедира - плаща се на собственика и още преди нотариус да се харчат пари за прехвърляне се отива в кат и се бракува?
И да речем, че щом е напълно изрядна за шофиране как е най-ефективно да се кара поне докато има прегледи/гражданска и тн докато изтекат и след това да се бракува, т.е. има ли вариант без да се минава през нотариус да се набиват излишни пари и най-вече заприходяването в общината - защото в крайна сметка става въпрос за месец-два макс преди да се бракува?
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

marti1996

взимай я с талоните ако имаш вяра на човека сваляй му номерата и да си я бракува, няма смисъл от прехвърляне и други глупост, пари и време на вятара

infomar

Цитат на: opex в 17 Юни 2016 23:00:38
Как стои въпроса да се купи кола, която е в движение и напълно изрядни документи, но целта е да се бракува.
Как е най-ефективно да се процедира - плаща се на собственика и още преди нотариус да се харчат пари за прехвърляне се отива в кат и се бракува?
И да речем, че щом е напълно изрядна за шофиране как е най-ефективно да се кара поне докато има прегледи/гражданска и тн докато изтекат и след това да се бракува, т.е. има ли вариант без да се минава през нотариус да се набиват излишни пари и най-вече заприходяването в общината - защото в крайна сметка става въпрос за месец-два макс преди да се бракува?

Не виждам причина всеки който иска да може да си бракува колата когато иска. Аз също мислех, ако не си продам старата кола поради липса на интерес към нея, да я "бракувам", въпреки, че беше в движение с всички редовни документи и платени данъци.
Дали ще я караш 1 или два месеца след покупката, ще платиш толкова данък по месеци в общината, колкото си я карал, а не за цяла година.
Прехвърлянето на собствеността на колата става с договор за продажба а без нотариус не знам как ще стане по друг начин. Колата която продадох беше на най-ниската възможна оценка  - 200 лв. в СБА, но нотариуса прибра за услугата около 100 лв, при 7 лв. такса при общината.
Ако го накараш ТОЙ да я бракува, после не знам след като автомобила ще е без документи, то няма как да стане прехвърлянето му през нотариус, а той ще ти продаде нещо като "старо желязо", (или той да я продаде на втор. суровини и ти да я изкупиш от там) но не вярвам той да се съгласи. Различните КАТ процедират по различен начин с отписването, въпреки, че нормативната база е еднаква - едни искат документ за платен данък, други не, едни искат документ за предадена кола за скрап, други не.... зависи къде ще попаднеш, или какви връзки имаш.