Мирише на изгоряло и феродо а не буксува

Започната от slavi90, 07 Юни 2016 17:14:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

slavi90

Здравейте колеги имам проблеми със форд фокус 1.8 тдди 2002г карам го от 6-7 месеца днес както си карах замериса на изгоряло спрях прегледах спирачните апарати дали не задържат, нее от тях
пистовия ремак дали не приплъзва проверих нее топъл шаивите не затегат
мирише много от към скоростната кутия, пробвах на каране в баир на 5-та с газ не буксува съединителя но мирише като спра около колата мирише много на феродо и изгоряло доколкото аз го определям нее само на феродо меризмата ами като на бакелит  оставях колата да работи на място с отворен капак но си мирише много  карах я на канал огледах да няма кабели стопени всичко видимо е Ок
какво може да е :(

nixel

Алтернатор?
Провери си напрежението. На баджанака така му замина алтернатора. Мирише, мирише, накрая го остави на пътя.

slavi90

Днес свалих купера да проверя алтернатора от там ли мирише, не е от там :( миризмата идва отзад зад скоростната кутия
но съединителя не буксува няма претрисане при отделяне и лепене

infomar

Mondeicho

Ако имаш канал, нека един се качи в колата и леко напред -назад, а другия отдолу да гледа и мирише и евентуално да установи откъде идва проблема...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

slavi90

Здравейте Колеги миризмата не е от лагер или спирачки проверих не греят.
ходих на канал оставих я да работи и започнах да оглеждам от доло и да душкам :D но миризмата е по силна под капака а не под колата от към скоростната мирише като на феродо и бакелит :( съединителя не буксува не отделя чак толкова от горе
незнам какво се случва :( :( не ми се кара по сервизите в моя край врачанско не е за предпочитане :(

infomar

Аз си падам малко дилетант, но ако  скоростната кутия е затворена херметически, каквото и да става вътре как ще мирише?
- Аз бих проверил всички видими движещи се части да не се опират до някаква пластмаса и от там да се получава греене и миризма.
- Ако приемем, че мирише на феродо, то къде в колата има фероро?
- от бакелит в класическият смисъл на думата, едва ли се произвеждат части за колите, предполагам, че мирише на изгоряла пластмаса. Ако някъде имаш лоша връзка в кабел който се опира на маса периодически и дава на късо.... или кутията с бушони в която е влязла вода и дава искри докато се изпари водата.... Въобще имаш ли проблеми с голям разход на ток?
- да не е попаднала някаква найлонова торбичка над ауспуховото гърне/тръби и когато се нагреят да мирише... огледай добре от всички страни пътя на изгорелите газове до края...