Заместник на удареното Мондео

Започната от ekstremniat, 28 Май 2016 08:41:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ekstremniat

Здрасти колегите!
Та след ударът

Ще се сменяме и съм се замислил за вектра ц или Мондео Мк4 или Тойота авенсис все комби и след 2005
Някой ако има впечатления от Опела и от авенсиса ще са ми от полза! Дизел или бензин и газ! Автомат или ръчни все ми е тая!
За Мк4 и авенсиса ще трябва да се понапъна малко но пък ще бъде по нов като години автомобил.
Приемам всякакви съвети.

Septerra

Мисля, че Вектрата, колкото и да е приятна, е обречена срещу другите две. МК4 е съвършено по-добър автомобил от Вектрата, Авенсиса също. Според мен натам напъвай. :)

ekstremniat

Цитат на: Septerra в 28 Май 2016 09:02:12
Мисля, че Вектрата, колкото и да е приятна, е обречена срещу другите две. МК4 е съвършено по-добър автомобил от Вектрата, Авенсиса също. Според мен натам напъвай. :)

В какъв смисъл обречен?

Mondeicho

Защо Вектра, а не Инсиния? Тя ценово ще е колкото Форда и малко по скъпата Тойота? Оттук нататък според мен гледаш коя е най запазена и се хвърляш в необятното...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

V.Buzev

Вектра Ц е от класа на удареното ти Мондео. Единствения и + е по-доброто обезшумяване. Двигател 2,2 дизел 125 коне е добър, но само да не замине помпата че тогава става филм. Комбито ми грознее доста. Авенсис е добре, но трябва да уцелиш читав двигател, особено дизела и цената е по височка. По добре се насочи към мк4 мондео от по първите!

ekstremniat

Цитат на: V.Buzev в 28 Май 2016 17:35:41
Вектра Ц е от класа на удареното ти Мондео. Единствения и + е по-доброто обезшумяване. Двигател 2,2 дизел 125 коне е добър, но само да не замине помпата че тогава става филм. Комбито ми грознее доста. Авенсис е добре, но трябва да уцелиш читав двигател, особено дизела и цената е по височка. По добре се насочи към мк4 мондео от по първите!

Трябва да се вместя до 2000 кубика и 160 коня. Чух, че 1.9 със 150 коня бил добър и не прави проблеми.

hotblooded

Колега, заеби опела....  Казвам ти го като бивш опелджия,  специално вектра С нямат нищо от достойнствата на А и Б - ниска аварийност и евтина поддръжка.  Бензин на газ е може би по доброто решение,  но тойотите и по специално 1.8 мототора  пият доста масло - стига се и до литър на 1000 км

ekstremniat

Колеги някакви мнения за рено лагуна след 2006 с 2.0 дизел 150 кончета?

hotblooded

Цитат на: ekstremniat в 05 Юни 2016 15:16:15
Колеги някакви мнения за рено лагуна след 2006 с 2.0 дизел 150 кончета?
Ако ти е харесвала стегнатата возия на Мондео - Лагуната ще ти се стори нестабилна и люлееща.  Освен това самия седеж вътре поне на мен (аз съм висок 191см) не е удобен - таблото и жапката са свалени много ниско.  На предния модел безключовото палене и картата правеха мизерии...  Останалото е като на всяка друг дизляк на тези години

sinnerman

Да не е една лагуна комби сив металик. На паркинга на Кауфланд в Овча Купел един едър мъж я показваше. Преди два три дни беше. Случайно се заслушах в разговора. С верига ли е?
Ми не знам. Карам я в сервиз и там си оправят. Колко ампера е акумулатора? Човек не знам. И други от тоя род. Викам си тоя не знае ква кола кара.  Ако е тази, погледна ли и праговете как бяха нагласени, като мома за женене?

ekstremniat

Не гледах една в Плевен чрез приятел

ekstremniat

Колеги за Мазда 6 комби бензин 2.0 имате ли мнение? Търся след 2006 до 2008

jorrddan

Mazda 6, от 2007 нагоре. Дата на производство, не първа регистрация. Преди това имали навик да загиват, но след това били сменили технологията.
Имай предвид, че бензиновите мотори са на Форд.

hotblooded

Да,  маздите преди 2007 имат навика да ръждясват стабилно отдоле...  Един приятел има такава - 2006та с 2.3 бензин - 6 скорости(неговата е някакво изключение защото няма ръжди) - кара я на газ и като пари му излиза колкото на мен на нафта 

krasi markov

Мазда 6 има и гнили бройки,но проблема на повечето е в мотора.Превъртат биелни лагери и от там започва въртела:)

redchampions

Аз в по-комфортна кола от Авенсис 2004г не съм се возил - изключително меко возене, абсолютно обезшумена, широко пространство вътре. За двигатели нищо не мога да кажа. Тази, която съм карал служебна, беше бензин (не знам кубатура) и не вървеше грам, двигателя не можеше да се чуе, гледах само оборотомера. Но беше нова, все пак, това беше през 2005 година.

Mondeicho

На мен ми е по некомфортно като возия от Мондеото .  За шум може би е малко по добре уплътнена,двигателя е по тих защото е бензинова тази на която се возя. Иначе интериора не ми допада като стил. Пак си има тропащи детайли-на 155 000 км е.

ekstremniat

Заместника е открит и купен очаквайте включване със снимки малко по нататък! Пак е Форд но е Фокусник

Mondeicho