2.0 тдци пуши и мирише на сорова нафта!

Започната от Focus_Tdci, 24 Май 2016 00:34:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Focus_Tdci

Здравейте от доста време не съм писал но ето пак се обръщам към вас за помощ имах фикус 1.8 тдци но го замених за 2.0 тдци 136 к.с комби мой е вече 3 месеца но от 1 месец насам ме притеснява следния проблем като го запаля сутрин започва един безцветен пушек със адската миризма на сорова нафта толкова много мирише че и комшиите взеха да се оплакват :Х като го запаля си пуши и мирише до като не загрее а ако запаля и тръгна без да го чакам да поработи не пуши пуши независимо дали го паля на 0 градуса или на +25 след обяд. Миризмата се губеше след като загрее напоследък надушвам като го паркирам пред вкъщи че и след 80 изминати км пак намирисва на сорова нафта но много леко почти неосетно .Също така като го запаля студен да речем че не е пален 12 часа работи макло по шумно около 2 минути но не не рабити неравномерно трака си като часовник и после отихва като цяло работи много тихо и равномерно .Така колата пали бързо върви си еднакво добре както топла така и студена дпф филтър няма проверил съм не само по вин номера гледахме когато му махах катализатора няма никога не е имал такъв.Масло и антофриз не пипа поне за 7 000 км всичко си е на нивото на което беше като го . сменил съм ангренажен ремък със двете обтяжни ролки демферна шайба и пистов ремък .До колкото знам двигатела е на пежо 2.0 16 клапана 136 к.с ще съм благодарен на компетентни мнения по въпроса :)