Фокус мк2 1.6 покупка

Започната от Nikola_T, 19 Май 2016 18:15:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Nikola_T

здравейте приятели!

Нов съм на форума, в София, в България... :D

В последното време търся да си купя кола и попаднах по тази обява: 
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11462951659674180&slink=dvswsc

обадих се на човека и той ми каже че е закупил колата през 2008ма от МОТО ПФОЕ където е бил служебен автомобил на 3 години..
нещо е казвал за боядисване на капака но не съм го разбрал по телефона ще разберем когато се срещнем с него...
(притеснявам се само да капака не е боядисван поради пожара!)

какво мислите вие? заслужава ли? :)

никога досега не съм притежавал форда,
карал съм само фиеста на дедо ми 1.3 2001 година... :)

Nikola_T

ще съм много благодарен ако някой сподели мнението за този мотор (1.6 16в бензин) и фокус мк2 вобще,
явно много хора ми говорят да бягам от форда, но аз не мисля така :) 

hotblooded

На форда,  принципно - нищо му няма.  Дори за парите си е много добра кола.  Пробвах 1.6 бензин когато търсех кола преди 6 години - видя ми се по спънат от тогавашната ми "кошница"  - Астра 1.6 mi - 92 год.  напук че е 25 коня отгоре.  За сметка на това има евтина поддръжка,  нисък данък...  Най доброто качество на фордаците от тези години е че са устойчиви на нашите пътища.  Но не купувай на сляпо - задължително преглед в препоръчан сервиз (виж темата за сервизите)

envo

Колега аз имам също фокус 1.6 само че е 115 к.с. Върви прилично за атмосферен двигател. Разхода на газ е около 10. Не съм сменял нищо още(освен масло и филтри) пък и колата е на реални км(от първи собственик). Частите съм ги гледал какви пари са-средна работа. Като минус ще добавя шумоизолацията и леко твърдата возия. Цената на този екземпляр е доста добра. Моят го взех за 6000 и още 1000 за газова. Успех с покупката. Ако имаш някакви въпроси пиши.

Sent from my C6603 using Tapatalk

Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.

Nikola_T

от седем години карах вектра Б 1.6 която е от същата тежест като и фокус но със 75 коня и немах никакви проблеми в движение...

ами на този червен фокус, външен вид не му е в добро състояние, има нужда от боядисване (на покрива, капака,...) така че като се това има предвид цената не е много атрактивна...
ще го откарам днес при майстора и ще видим какво ще ми каже,
чвоекът ми каже че поради градушка е сменил предното стъкло и е сложил ново с отопление но не зна как се уключва  ::)
тази история изобщо не е сериозна...

намерих още един (също закупен нов в българия):
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11460473291208889&slink=dx1qta

Mondeicho

Щом е сменял стъкло то цялата е пребоядисвана. Това е лошо защото тогава бояджиите бързаха и ги правеха много некачествено. Имам познати уж при техни хора и пак са недоволни от крайния резултат. Отиди с някой който разбира от боядисване за да я погледне за напукан кит и ръжди  . Или искай намаление от цената.  Иначе колата не е претенциозна ако по двигателя и ходовата част всичко е наред при един обстоен преглед .Ако стъклото е сложено с отопление няма да заработи, трябват му реле,бушони, копче.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Pyrhel

Черния по снимки изглежда далеч по-добре, за разлика от червения курник, който е очукан отвсякъде и е с потрошени пластмаси. Цената според мен не е никак актрактивна. На черния ВИН номера му е: WF05XXWPD55K06563, ако искаш да го провериш.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Nikola_T

Цитат на: Pyrhel в 20 Май 2016 13:36:14
На черния ВИН номера му е: WF05XXWPD55K06563, ако искаш да го провериш.
ами как си му разбрал вин номера?   8)
не знам къде да го проверим, те са първи собственици требва да си имат всички фактури...

доклад:
бях при майстора и той казва че технически е всичко на ред освен раждисали предни дискове...
липсва "шус плех" (не знам точно как се казва на български), това е оная пластмаса която защитава долна част от двигатела.. 

външен вид е в лошо състояние, на покрива има следи от градушка,
единствените части където цвят е избледел са леви калиник и капак - и човекът ми каже че е знал да са боядисвани тия части   когато го е купувал от Мото Пфое люлин (там са и боядисвани),  но не зна причина за боядисване..
по броните има следи но не е страшно..
нa задните седалки беше пълно с кучешки косми 
десният праг се види на една снимка какъв е....
газова уредба не е прехвърлил на газа докато не беше натиснат бутона,това требва автоматично да прави на ли? все пак е инжекцион...

като цяло, не е толкова лошо щото човекът се съгласил да намали цената но не знам точно колко би било ок....

черен би требвало утре да видя, на снимките изглежда много подобре и собствениците са гo закупили чисто нов - но нема газова уредба... 

Pyrhel

Бях я загледал да я взема за временно ползване и тогава й извадих VIN по регистрационния номер (той е задраскан, ама личат цифрите :)) ). Можеш да погледнеш какво има/няма като оборудване и екстри в www.etis.ford.com. Принципно трябва автоматично да обръща на газ, може да не е настроена да го прави или някой от температурните сензори да не работи.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Nikola_T

доклад: черния фокус

външен вид съвсем ок, малки следи от градушка по покрива...
вътрешен, седалките са малко мръсни...

двигателят: маслото е под минималното ниво???
като ги попитах кога са палили кола за последен път, те ми викат преди две седмици  ???
дори и карахa колата така!
според книжката от мото пфое се вижда че маслото е сменено през 2013 на 103000км (сега е на 120000км) и това е последното което се вижда в книжката , докато жената ме убеждава че е сменено миналата година на годишния технически преглед (?)
правят ли така на технически прегледи в България?

иначе вече хванах жената в нeколко дребни лъжи ...
освен това, на мястото къде са свещи и кабели беше пълно с вода и мърсотия! 

според вас, заслужава ли този фокус да се взема пред вид след такива неща?  :-[

Mondeicho

На пункт за технически преглед нямат право да го правят и също така никой не проверява там нивото на маслото, антифриза и другите течности по автомобила. Отделно предполагам знаеш, че масло се сменя на определен изминат пробег или след 1 година. Тази жена според мен се е опитала да се измъкне и е казала така за смяната на маслото. Ти си прецени доколко има смисъл да вярваш и за другите неща по колата...

Nikola_T

освен това че ми е казала че маслото е сменено на технически, найоглемото ми впечатление все пак ще остане реакцията й след като казах че маслото е под минималното ниво (почти го няма) - все едно миризма от wunderbaum е изчезнала!
и след това дори ми каза спокойно че са палили и карали кола наскоро 
жалко, колата изобщо не изглеждаха лошо...

в момента, червения фокус ми е първи пик в драфта

Alexi

маслото не му пречи особено че е под минимума .. занемарена е явно колата ,което е повод да се чупи цена .. лъскачките са на друго място :)

infomar

За "черният" не прочетох за някакви сериозни недостатъци, но ти ако искаш да намериш идеалната кола.... няма как да стане. Все ще има някакви недостатъци, затова се прави разумен компромис - недостатъци/пари.

Колата, като жената трябва да те грабне от пръв поглед и тогава си затваряш очите за някой неща (rofl)

Предлагат се хиляди коли..... все ще има една и за теб.

Nikola_T

точно така, колко ще ме струва като цяло и дали ме кефи на първи поглед -  все едно жена да избирам ;D
а идеалната кола са само нова!

на черния ми пречат занемареност и каране на колата почти без масло...

но когато сравним колко пари ще ме струва черният, колко червеният и в рамките на кое време ще требва да давам тия пари - мисля че червеният излиза като победник...
все пак боядисване на определени части (червения фокус) не е нещо което е спешно да се направи, докато слагане на газов инжекцион (черния) е спешно, поне според мен...    - a и лично повече обичам седаните отколкото хечбековете  ^-^

Nikola_T

вече можем да приключим тази тема, понеже купих червения фокус!    ^-^

определих се за него поради перфектното му техническо състояние, газов инжекцион и факта че външен вид не ми не Но.1 ,
но найважното е че собственик собственик се съгласил с намаляването на цената  8)

Mondeicho

Ами честито и само безаварийно каране! Важното е да е добре технически, ламарини се правят.

Nikola_T