Ford Fusion 1.4 TDCI - заглъхва

Започната от icoton, 12 Май 2016 16:40:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

icoton

Здравейте, колеги!
Имам следния проблем. По време на движение за момент двигателят забива (за 1 - 2 секунди), сякаш му свършва горивото и след това се оправя. Проблемът се появяваше на 1-2 месеца веднъж, но започна по-начесто. Обикновено се случва на дълъг път. Случвало ми се е и в градски условия веднъж, даже ми изгасна, но после запали от първия път.
Някакви идеи?
Благодаря!

Dani74

Горвният филтър как е кога е сменян

Bivola

При мен това го правеше защото засмукваше въздух през маркучите за обратната нафта. Има едни пластмасови "пишоци", които влизат в дюзата и на тях има малки О-пръстени, които уплътняват.С времето обаче се напукват и се втвърдяват и започват да засмукват въздух от там. Нови струват около 40 лв от Мото Пфое и работата е доста, ьащото има бая за разглобяване, но не е нещо сложно.

icoton

Въздушният филтър го сменям всяка година, заедно с горивния.
Ще си погледна маркучите и о-пръстените.

Благодаря за отговорите, колеги!
Лека седмица ви желая!

raikkkonen

Здравейте, от къде се намират тези О-пръстени? Търся за 2.0 tdci 136 к.с., но няма каталожен номер.

G_o_c_e_v

Цитат на: Bivola в 12 Май 2016 22:51:05
...Нови струват около 40 лв от Мото Пфое ...
кой ще даде 40лв за 4 о-пръстена дето са миниатюрни. Могат да се намерят или поръчат за под 1лв.
Те и за Рейнджъра ми искаха по 10лв на дифтунка за дюзата ама аз си намерих 4 дифтунки за 4лв.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!