Смяна на "Филтър купе" на С-Мах 1.6 бензин.

Започната от infomar, 08 Май 2016 18:51:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

infomar

Някой сменял ли е сам филтъра на купето и ако ДА, нека сподели има ли уловки, лесно ли става или е най-добре да се извърши в сервиз. Все още не съм гледал от ляво или от дясно се намира, ама май е от ляво. Ако е от ляво ще е голям х.... - от дясно е по-лесно - поне по филмчетата така го дават.

Как е по-добре : през годината да се сменят два евтини филтри от 15/20лв. или един скъп-40/50 лв. ? През колко време подменяте тези филтри?

Има ли смисъл от графитните/скъпи филтри или и другите вършат добра работа. Дайте съвет за добър филтър от гледна точка  "марка-работоспособност/цена".
Стриктно ли трябва да се спазват размерите, щото за един и същ модел гледам, че има разлика в милиметри.... Кои са точните размери?
• височина, мм:34..35
• дължина, мм:235..240..245
• ширина, мм:207..210..215

п.с.
За какъв " дезодориращ филтър "плюс"" се казва в някой указания за периодична техническа поддръжка и къде се намира? На какъв период се подменя?

BeTaTesTeR

Не са графитни, а с активен въглен. Според мен си заслужава да са с активен въглен, защото по пътищата е пълно с трошляци, които пушат синьо или смърди на неизгорял бензин зад тях. Ако поне малко ги обезвреди филтъра пак печелиш. Все пак тоя филтър си е за теб, ти дишаш тоя въздух, на колата ѝ е все едно. Аз го сменям с маслото. И в другата тема ти писах МАNN e от скъпите филтри и с активен въглен е 38 лв. Чак за 50 лв. не знам къде си го намерил тоя филтър.
Иначе има и Valeo пак с активен въглен за 27 лв.
Питай дали имат и Knecht или Hengst те също са добри филтри.

yumyum

Ако схемата е същата като на Фокус мк2 то кама сутрата ти е гарантирана.Без подходящ инструмент по добре се спазари за едно десет кинта и да ти го сменят.Иначе има много теми както във форума така и в тубата как се сменя филтъра.Иначе относно какъв да вземеш то по добре с въглена,разликата е малка.Обикновенния беше към 17 а другия 26 по мои спомени.

nixel

Как ги псувах англичаните като си сменях моя...
Напълнили тубата с клипове как се сменя - при тях под жабката, при нас под волана

BODURA

Ето тук от правилната страна.Къде са го навряли,ужас.https://www.youtube.com/watch?v=937GCUJOel4

envo

Не е само при форд. При Нисан кашкай е на същото място

Sent from my C6603 using Tapatalk

Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.

Eastbourne

Преди бях с филтрон,а сега сложих валео. И двата бяха с активен въглен. Разлика няма как да се усети. Хубаво е преди да го смениш да вземеш да направиш една профилактика със спрейове за прочистване на паразити и тем подобни и чак тогава да го смениш.

infomar

Имаш в предвид прилагане на класически пръскала против разни буболечки, комари, бълхи... или нещо специално? Те са във флакони и може да се опръска всичко в дупката на филтъра.

Обясни ако има нещо специално в пръскалата или прилагането.

Eastbourne

Има такива флакони, които пускаш климатика да върти вътре въздуха на максимална степен, пускаш флакона да пръска и оставаш колата за 5-10 минути.
Има и такива, които се пръска пяна във въздуховодите.

Около -+10 лева им е цената

redchampions

Има спрейове против разни микроорганизми, с които се пръска радиатора на климатика. Моят филтър е за смяна, сменям го сам, но сега мисля да отида с него при някой климатичар да пръсне радиатора с какъвто спрей каже, че трябва, и тогава да го сменя.