Ford Mondeo Ghia Executive 2.2 TDCi 2005

Започната от didon80, 04 Май 2016 19:38:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Mondeicho

Браво, приличен разход. Засича ли го по колонка колко ти дава?
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

didon80

Честно казано очаквах да е поне литър надолу, но явно климатика в жегата и широките гуми си оказват влияние. Още не съм зареждал, ще пиша допълнително колко ще дойде по колонка. Вероятно този разход от около 5 е възможен при други обстоятелства.

Alexi

не бих го нарекъл приличен тоя разход ,освен ако колегата по горе не се шегува :) височък е за тая ниска скорост ..

didon80

За цялото пътуване с разходките по близките курорти включително и малко офроуд, докато се върна в Сливен и покарам още малко градско разхода по борд се качи на 6.7. Одеве заредих до горе и по колонка излиза отново литър отгоре. 627 км с 49 литра нафта от Еко. Принципно зареждам на Лукойл но за това пътуване реших да опитам с Еко и определено не съм очарован. Сега сложих пак на Лукойл и утре тръгвам на планина да видим какъв разход ще даде този път.

TourneoRS

С тия жеги разхода пощуря. Досега буса гореше 13,5-14 /100 градско. Само за 5 дена ,с пуснат кажи речи нон стоп климатик през деня разхода ми е над 18/100. (nut) Зимата е студено, докато се стопли колата гори много. Лятото е топло , докато ни охлади мъдете ,пак гори нафтица . Угодия няма  (rofl)
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Mondeicho

Според мен разход около 5 е трудно постижим освен ако си свикнал да караш като файтон. 5.5 съм и правил до Гърция с много пенсионерско каране, но определено не е за мен. В горещото време все пак климатика ми не спира, не мога да пестя от това и да се потя все едно съм на тренировка... (rofl)

didon80

Успях да намеря време да освежа спирачните апарати. Процедурата включва почистване, гресиране и боядисване. Ако искате да направите една чудесна тренировка за крака, след която мускулната треска ви е гарантирана може да опитате и вие!

Pyrhel

Използва ли момента да смениш спирачната течност?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

didon80

Не съм я сменял още, макар че е бистра вече е на две години и половина и близо 50 к км, може би на пролет ще се сменя заедно с накладките, че задните са заводските и сигурно са загубили качествата си. Предните са сменени с някакво Брембо.....

Pyrhel

А, тя e нова бе - с нея ще си я продадеш някой ден :D

Mondeicho

По книжка вече си е за смяна-минали са 2 години (rofl)
Може разбира се да се кара спокойно още известно време. Моята скоро също ще направи годинките и ще си я сменя за да ми е мирна главата. ???

didon80

Дойде и неговия ред, добре че не стана по време на почивката някъде по морето или в балкана. Сутринта не успя да завърти и се наложи да ми дават ток и от там директно в сервиза на един приятел. Диагнозата беше ясна и се наложи да купя нов. Проблем се оказа габарита на оригиналния акумулатор, който е толкова нисък че не можахме да намерим такъв с който капака на кутията да се затваря. Стария е сложен 2011 г, така че явно изкарват по 6 години. Дано и този ме кара толкова.
Изчезнаха и две неща които ме дразнеха и излиза че са били свързани с амортизирания акумулатор. Първо вече не светват индикаторите на ABS и ESP когато стартирам двигателя. Второ - на празен ход и климатик се получаваше един неприятен звук, който си мислех че е свързан с демпферна шайба, вече го няма.
Явно системата се е товарела от скапващия се акумулатор. Предполагам че и за това разхода беше толкова висок напоследък.
Всъщност изненадата не е чак толкова голяма, като цяло очаквах да се предаде скоро, тъй като се натрупваха все повече проблеми - шума от към пистовия ремък при включен климатик на празен ход, присветването на лампичките, понякога в движение лампата за ESP светваше без причина и се оправяме след като изключа двигателя, за капак на скоро светна и лампата с акумулатора, което доста ме притесни, но при замерване с мултицет всичко беше наред. Вчера на два пъти завъртя трудно и тази сутрин си показа рогата.

Mondeicho

Моят преди време направо си замина без никакви предварителни признаци, което много ме изненада защото може да ти се случи навсякъде и да нямаш възможност да се придвижиш до цивилизацията ако си някъде из горите например. Колкото до височината трябва да се вземе от по-ниските на 175 мм за да се затвори капака ???

didon80

Ако спирачната течност може да изкара още, то това със сигурност не се отнася за хидравличната. Днес реших да я проверя и резултата е видим от снимките. Ще се сменя съвсем скоро.

Alexi

акумулатора е съвсем стандартен ,175мм височина ( има и 190мм той идва висок )

didon80

За колко Ah? Този е 85, може за това да е по-висок. Възможно е по-слаб да се събере.

Alexi

аз си бях взел Ексайд Премиум 85Ач на 175мм и се събираше перфектно

didon80

След смяната на хидравличната течност цвета все още не е червен тъй като в системата остава около 400 мл. Затова и маслото не е нещо особено, като за първа смяна. След време ще се сменя отново докато придобие желания червен цвят.

hotblooded

Перата на помпата, който нагнетяват течността са графитни, от там маслото почернява....

Alexi

мда ламели се наричат ,помпата е роторна .. като станат на пробег се поизносват и почват да боядисват маслото ,не е притеснително

didon80

Тъй като вече сложих зимните гуми, трябваше да сменя 215/55/16 с 215/60/16 на който се бях спрял. Смея да твърдя че попаднах на чудесен чифт използвани премиум гуми на един сезон с 7 мм протектор и производство 2016 г на много прилична цена.
Мондеото сега е супер комфортно за шофиране ,  неравностите по пътя не са никакъв проблем, освен това с 16-ки разхода на гориво е по-малък.

didon80

От както взех мондеото отлагам тази пипкава работа и е имало защо. Изгубих целия следобед за да отстраня проблема с подгрева и реглажа на седалката. Както и очаквах зъбното колело имаше няколко счупени зъба, а на подгрева и четирите проводника бяха скъсани. Тази зима вече ще седя на топло. Оптималната позиция зад волана също ще е налице.

Pyrhel

При мен като се издъни подгрева и запоих наново същите кабели. Не помня колко изкара (не беше никак много) и пак... Смених ги с по-дълги и меки силиконови и на 2те седалки и приключиха проблемите.

didon80

Точно това направих и аз. Удължих ги със силиконови. Колкото до реглажа, за сега размених механиката на двете седалки.

didon80

Изчаквах да стегне времето за да сложа последната си придобивка. Вече съм в СУВ сегмента с едната ос, тъй като сложих желания размер от 215/65/16 зимни гуми. Модела се вижда от снимките. Отново премиум марка на един сезон в добра кондиция на прилична цена. Доволен съм.

Dagestan

А отпред с какъв размер си?

didon80

215/60/16 малко по горе в темата има информация...

Vanko

Цитат на: didon80 в 15 Октомври 2017 23:08:22
Колкото до реглажа, за сега размених механиката на двете седалки.
И дясната ли седалка беше с ел. задвижване?

didon80

Да, двете са еднакви. Все пак става въпрос за най-високото оборудване. Не са спестили нищо.

didon80

Който търси намира...
Вече с така желаните калобрани.