Съвет за покупка на Фокус Мк1 - бензин ?

Започната от G.Totev, 16 Декември 2011 18:00:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

G.Totev

здравейте, колеги. Предстои ми закупуване на кола (първата ми :)  ) и след доста обикаляне по автокъщи къде ли не се спрях на два фокус-а. И двата са 1 генерация, като единия е 2000 г. а др.  2001-а. Надявах се да ми кажете дали има нещо по-специфично, което да гледам при купуването на такава кола - нещо което вие като собственици на такъв или подобен модел знаете. А пропуснах да кажа и двата са Zetec 1.6 100 к.с. , климатик, ел. стъкла, аудио - общо-взето всичко което ми трябва. Предварително ви благодаря и се надвам понеже съм нов да не ме  (hammer)   :D:D:D

Bobi: Редактирах заглавието на темата.

Pyrhel

Нещо по-особено при бензиновия модел - едва ли. Гледаш си стандартните неща - дали гори масло, ръжди, разбити тампони, шумове, съединител и т.н. :)

И добре дошъл, ние не посрещаме така :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

tha22don

Колегата ти е написал за стандартните неща. Наистина при бензиновия двигател е по-малко рисково, отколкото при дизелите. Ако можеш, пробвай ги авто-джамбазите какво ще кажат, ако я закараш на диагностика в някой познат на теб сервиз или най-близкото МП. Ако се инатят много, може и да й има нещо на колицата. То кола 2-ра ръка си е на риск, но като нямаме за повече така ще е. Успех и да се похвалиш  (fri)
Може да запишеш VIN-кода, който е на челното стъкло (май беше от страната на водача) и да отидеш в МП и да видиш какво ще им излезе за сервизната история. Моята като я вземах и имаше история за сменяни части в сервиз на Форд в чужбина от предишния собственик.

Чебурашка

Провери и за добавка в маслото  (stir)  (не съм сигурен как се проверява попитай в някой сервиз)

Pyrhel

Не трябва да има абразив когато го потъркаш между пристите. Написах една тема, която трябва да довършвам, но пише 50-60 основни неща :))
Какво да гледам
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

G.Totev

Колеги, златни сте :) ...чакам тия дни да се освободя и заминавам да тествам и надявам се да има късмет  (fri)

G_o_c_e_v

От къде си колега, нямаш ли някой познат с такъв модел да дойде с теб при покупката, колкото и да е, все ще има поглед върху модела, като цяло...
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!