турбина от 2.2тдци на 2.0тдци

Започната от silver_lcs, 20 Април 2016 20:43:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

silver_lcs

Наскоро закупих мк3 2.0тдци 115коня....изпадна ми една турбинка от 2.2 на доста добра ценичка и въпроса ми е какво още трябва да взема за да работи адекватно....кулер ще има по-голям със сигурност...дюзи компютри ще ми трябват ли...за софтуер ако ще трябва и кой може да го направи...мерси

Иван Вълков

Според тази операция е доста трудоемка - управлението и самите турбини са различни. На 130 и 155 коня са с променлива геометрия и управлението им е реализирано по-сложно. За трансплантация незнам освен турбо ще ти трябват и вакуумни клапани и мисля че може да се наложи и интервенция или смяна на компптъра.

Sent from my LG-D290 using Tapatalk

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Alexi

и 115ки има с променлива ,че и 90ки но трябва да са фейсови ,отделно има с вакум и със стъпков мотор геометрии

Иван Вълков

Трябва да са Евро4 за да сме точни. Моята е от междинния фейс и не е с променлива геометрия.

Между другото при 130-ките преди фейса и след имат разлика в управлението на променливата геометрия.

П.п http://fordbg.com/forum/index.php?topic=4348.0 ето я темата с турбините за Мк3

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

mladenmih

Какви точно са турбините с вакумно управление ли с електронно управление.Според мен не ти трябва да сменяш колера или турбините с адекватен чип и стокова турбина можеш да изкараш приличен вървеж.При мен само малко по голяма студена част и адекватен чип-170к.с и 400N ,даже и катализатора си е там  :)) .Дай снимки на турбините все пак
"аз съм най младия от инжинерите Харпов те ви казват да не пиете-не ги слушайте-пийте"

Иван Вълков

Добре колега писъл си и друг път, я сподели с хибридната турбина имаш ли повече лаг? На колко е оборота се усеща че се развърта турбината - при мен от 1800 оборота се усеща.

П.п С хибридната турбина предполагам че поне до 4500 тегли здраво.

П.п С тея 400N как се представя съединителя?

mladenmih

Турбината(компресорното колело(студената част)) ми по мое желание не е най-голямото което може да се сложи точно заради развъртането,което и при мен се усеща около 1800 оборота,а иначе наистина си дърпа до към 3700 оборота(не питам съединителя какво му е през това време),идеята ми не е да се фукам тук там или пък че много ми върви колата,а да докажа че и на Форд става да се вдигне мощността и тодоста прилично,а не само на Ваговете и Биемвета  ^-^
"аз съм най младия от инжинерите Харпов те ви казват да не пиете-не ги слушайте-пийте"

Иван Вълков

Питането за съединителя и маховика ми беше че с вдигането на мощността респективно износването върху него нараства и му се скъсява доста живота. Предвид че съединителите и маховиците при различните версии са различни.

silver_lcs

Цитат на: mladenmih в 23 Април 2016 10:02:19
Какви точно са турбините с вакумно управление ли с електронно управление.Според мен не ти трябва да сменяш колера или турбините с адекватен чип и стокова турбина можеш да изкараш приличен вървеж.При мен само малко по голяма студена част и адекватен чип-170к.с и 400N ,даже и катализатора си е там  :)) .Дай снимки на турбините все пак
дай малко повече информация кое как става.каде си правил чипа ,турбината какво точно си и правил...

opex

Някой първо да каже колко беше лимита на инжекторите преди да се е затътрил човек за турбина.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique