Паркирали неадеквати

Започната от Гражданин, 30 Март 2016 00:45:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Гражданин

Здравейте колеги. Искам съвет за неадеквати, но нека разкажа накратко ситуацията първо. Значи от доста време на едно квартално кръстовище паркират разни пришълци, които работят по съседните офиси. Кръстовището е ново, асфалтирано, има места за паркиране и където е забранено е направено със линии като зебра, нарисувани са обли линии за завиване и т.н. Както казах улиците са квартални и са тесни. Ако една кола е в нарушение на разграфеното няма проблем но вече има и по 2ра на зебрите за завиване. Завиването с лека кола е трудно, а хората с бусовете, които имат складове карат назаден, защото НЯМА минаване. Със съседи носихме газобетонни блокчета, за да се виждат - но не, хвърлят ги по тротоара и пак спират вътре в кръстовището. Явно няма възпитана оправия с тия идиоти без извинение. Идиоти, глупаци, простаци, идващи от гората и всичко най-лошо което може да се каже за тях.
Спират всякакви отпадъци - матизи, корси на по 20 години, уно-та и подобни, които да ги надереш или ритнеш - няма да им личи - те като войнишки манерки. Днес съвсем се издразних като видях една от нашата марка - фиеста.

Искам съвет от вас какво мога да направя по въпроса, към коя институция да се обърна. Искам някакво решение на проблема защото вече НЕ СЕ ТЪРПИ!

Благодаря ви колеги и дано не изглеждам поредния мрънкач по форумите. Искам да променя нещата първо по цивилизован начин затова започнахме със съседите с "ограждането" на лентите с тухлички.

Alexi

вика се КАТ ,веднага им пишат акт ако са спрели неправилно

Pyrhel

Извън София - може, тук не е така. Няма патрули, а и на кой ще пишат акта? Пред нас е същата ситуация (да не сме съседи :)) ), засякох с колата едни полицаи, за да спрат, не им се занимава - ооо, не е наша работа, обади се на 112, а им показах и собствениците...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Във София, за подобен проблем, един приятел два пъти се обажда на 112 и паяк пристига сравнително бързо. 

Иван Вълков

Оправията е джип ( ама не паркетен) с лебетка. Спираш закачаш го и го изтегляш. Аз на няколко пъти правих забележки на клиенти в съседната кръчма да не ми паркират в двора. Е същите индивиди нарочно пак паркираха. От как изтеглихме една кола нямаме подобни проблеми. Става въпрос за т.н. провинция.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Pyrhel

Цитат на: hotblooded в 30 Март 2016 12:39:33
Във София, за подобен проблем, един приятел два пъти се обажда на 112 и паяк пристига сравнително бързо. 

Митове и легенди са това. В София има 10 паяка, които заради обслужване на синята зона нямат време да се занимават с "подобни глупости". И като някой от тия е строшен...

За жалост, това което казва Ванката е така - ако сам не направиш нещо - нещастната ни държавичка не иска да направи нищо. Проблемът в София е, че вече има доста частни камери по жилища и офиси и те виждат кой си, когато направиш някаква мизерия. И пак - дейба нещастната държавичка, хем не можеш да ги биеш и трошиш, защото после те показват по новините, хем полицията и останалите като Паркинги и гаражи ЕАД не вземат мерки. Ко прайм? В много особено състояние сме, в което наглеците са безнаказани нито от закона, нито от гражданите.

SICKandPROUD

Както каза Ванката. Джип ще ги оправи. Иначе не изглеждаш на поредното мрънкало по форумите, но яко шопски манталитет.  Бабите ви на всички са все от София и те, нали???

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

Гражданин

Може и съседи да сме, но въпросът е принципен и важи за навсякъде. 112 не помага, отговорът е един и същ - ще съобщим и ще вземат мерки с изпращане на автомобил, но до сега никой не е идвал. В квартала е пълно с полиция и патрули, като ги спреш казват, че това не е тяхна работа и да се обаждаме на 112.
Не разбрах кое е шопски манталитет - да спираш като абсолютен малоумник с отпадъка с номер РВ, Е, Х, А, В, ВР и подобни или е шопски манталитет да искаш да вземеш завой на кръстовище без да правиш маневри, въпреки, че не си с голяма кола?
Това с бабите също не го разбрах.

Батьо

Аз със ЕСКОРДА си спирам винаги да не перча,страшно ме,издразни с това изказване за бабите,вие в пловдив толко ли сте закъсали че не са ви проблем идиотите по улиците???

За да не спамя само като колегата от провинцеата sickandproud,искам да кажа че мойто мнение е да се лепят бележки със силно лепило

SICKandPROUD

И тук е зле положението, коли и галоши много. Шопски манталитет е да слагаш всички от провинцЕАта под един знаменател. Те вашите гъзове в София не миришат нали? Пък дали са с Рег. Номера Х, РВ, СА, все е тая. Мърша колкото душа ти ще...

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

Иван Вълков

Цитат на: Батьо в 31 Март 2016 12:02:55
Аз със ЕСКОРДА си спирам винаги да не перча,страшно ме,издразни с това изказване за бабите,вие в пловдив толко ли сте закъсали че не са ви проблем идиотите по улиците???

За да не спамя само като колегата от провинцеата,искам да кажа че мойто мнение е да се лепят бележки със силно лепило
Ако мнението ти за спаменето се отнася към мен, мога да кажа, че освен твоето мнение, друг спам не виждам.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Батьо

еми ако не се отнася ко праиме? (rofl)

AlexanderBozhinov

Приятелю,защо пишеш като неграмотен бек ???

Гражданин

Ето причината да сме на това дередже - всеки плюе по другия, ама не поглежда себе си да види дали не е същия мизерник. Няма нищо градивно, само плюене и критика, евала българи, евала не-шопи.

ivchotr

Преди мнооого време, когато започнах работа в София, имах шофьор, който караше УаЗ 469. Съветски "джип", така да се каже. Подобни идиоти ги лекуваше директно с броните на джипа. Първия път като забра няколко тенекии, втрещен го питам какво прави, а той ми отговаря: "Ми кой ги е учил да спират така?"

После му свикнах  (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl)

marti1996

Попа в Суходол, винаги паркира така, всякакви возила щото винаги е пиян :D

Pyrhel

Ето още един тъпанар, паркирал в кръстовище. Между другото, според разчертаното, бялата кола също е в нарушение. Също и червената. Т.е. 3 коли в зебрата, колите от другата страна (Тойотата и Реното) също не трябва да ги има, отляво Яриса също е в зебрата, която дори не се вижда от него. Ах, липсва ми Терминатора, май ще взимам друг...

Mondeicho

То простотията по колите не ходи. С бетонните блокчета поставени върху колите с малко засилка мисля, че ще се реши проблема. Грубо, но ефективно, след като няма цивилизован начин...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.