Чип в Адлер по принцип (и в частност за бенц 270cdi)?

Започната от opex, 25 Март 2016 22:28:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

opex

Не знам защо съм останал с такова впечатление за Адлер, че да не го спомена/препоръчам ако ме питат.
Но сърчнах набързо раздела и в тази тема излязоха няколко добри отзива: http://fordbg.com/forum/index.php?topic=6537
Та в крайна сметка - за какво става дума там като чипосване. като качество и процес? Т.е. само готов софт ли се качва и се мери на дино, пипа ли се софта да е като за конкретната кола на диното? В този смисъл може ли да се пипа като за повече коне/вървене или да се направи като за по-нисък разход?
Общо взето в крайна сметка въпроса е безопасно ли е да си чипоса човек колата там?
В случая питам по-конкретно за Бенц 270CDI, но и по принцип.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

ivaylo_m

Ето един клип Adler auto CLK 270CDI на настроена в централата им кола.

Alexi

The0ne

Здравейте, днес ходих в Годеч за чип, но след тест на колата ме върнаха, защото не успели да прочетат софта. Човека каза, че това се случва много рядко. До колкото си спомням каза че електрониката била Американска? и просто няма как. След това се обадих на колегите им от Пловдив занимаващи се със същите интервенции и те ми казаха, че може да се 'чипоса', но ще отнеме цял ден и цената ще е по-различна от обичайното.

AGI

Не се занимавай с чипове.Нищо толкова не се променя.Единственото което ще стане са проблеми за тебе.
За отрицателно време заминава съединителя(може и кутията),турбото-също,а като вървеж не е нищо особено.
В повечето случай след година колата се продава-сети се защо!
Има нещо много просто:ако ти трябва кола с повече нютони и коне,просто се купува такава.Нашите тунери дали са по-знаещи,умни и разбиращи от инженерите проектирали и създали колата.
Едно мнение:Отиди в представителството на марката да ти качат новия софт за модела и след това няма да си познаеш колата.
Поздрави!

opex

Всеки път след такъв пост се питам:
струва ли си да му се обяснява какви глупости е изписал и да става някакъв време-отнемащ безсмислен спор или просто да го репортна за изтриване като "объркваща информация" или нещо подобно. Май-поскоро ще го репортна!
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

kenwood

Не че искам да обяснявам колко безвредни са ремапите и т.н. щот всяка кола е в различно състояние и едно е да се ремапне кола на реални 50000, друго е на реално 350000  (rofl). На мен попринцип не ми дреме ако се строши нещо що аз ремонтирам колата си, но ми е много странно като някой каже чипнах колата, минах 10000 и всичко е ок  (rofl) (rofl) ае какво си минал една смяна на масло минал....ахах

Много зависи как се мапва и до каква степен и трябва да се знае лимита на частите в колата, но стандартните около 30 коня на дизелов мотор например не са никакъв проблем. Но в повечето случай бай Миле отива да си чипва колата....колата разбира се 1,9 тди 110 коня на 400000км и турбото вие като линейка и масло 10в40 no name-ка.... прави Миле чип и след 3 дена раздаване на газ в махалата и турбото се предава, а съединителя превъртял. Затова и Брезел ги връща такива щот после му сипват по форумите, че им бил счупил колата.

Брезел разбира страшно много, но и трябва ако искаш подробности да си в час с нещата за да ти отговори адекватно. Говоря за детайли и изпипване на ремапа...например да се коментира с него прекъсвач, налягане на турбото, мг на горивото, какво налягане прави във високи, лимит на инжектори и кат навържеш всичко и особено ако си модвал колата ще я направи както трябва и иска клиента. А за коли стандартни и шофери стандартни (демек иска само повишаване на мощността и да не се счупи турбото :)) )... прави тест на пътя, мапва колата и после дино и гледа какво се случва и ако има нещо се изчиства по софтуера. После ако човека забележи нещо, например пуши му повече или друго и той може да коригира.

Аз карам над 100000км с ремап и друго турбо и 60-70коня отгоре и не е да не раздавам цялата газ и единствено съм сменил предна лява биалетка и отзад една щипка на подкалника изпадна...може да им е дошъл в повече повера  ???