focus MK3 1,6TDCI 115HP

Започната от sgel, 12 Март 2016 20:03:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

sgel

Здравейте,

От известно време  се замислям за МК3 2012+  на фокус с 1,6 TDCI 115HP.
Моля за впечатлиния и поддръжка в цифри.

Предварително благодаря за мненията.

Firo

Понеже сигурно скоро няма да получиш отговор, със сигурност мога да ти кажа, че трябва да бягаш от автоматична скоростна кутия. От там насетне при първите модели от мк3 има дреболии от всякъв род, както при доста други коли в началото на производството на модела. Е при някои марки са по-рядко срещани ... и като брой :)

jo_jo

Прави си Firo , съветвам те да се спреш на друга марка.

Firo

Цитат на: jo_jo в 12 Март 2016 21:45:23
Прави си Firo , съветвам те да се спреш на друга марка.

Аз наистина четох по погрешка два дни кво ли не за мк3, и като цяло не е лош модел, но автоматизираната 6 степенна ръчна кутия е кошмар за всички. Останалите проблеми са разнородни и са дреболии на фона на този. Напълно съм съгласен с факта, че съм нов на тема Форд, но чета и се образовам, пуснах тема и за мк2 - и там няма много активни. И без хейт - аз си търкалям и съм доволен от А4 B6 1.9 AVF 2004г. , но в случая търся кола за жената :)

Поздрави.

Alexi

ами всичко е дъвкано по много пъти ,особено за мк2 .. чети повечко с писане няма да стане :)

sgel

Здравейте,

Благодаря за бързте отговори....

Забравих да спомена,че не съм си и помислял за автоматик.... само ръчка :D

За колегата,който си търси "кола за жената" карам МК2 1,6TDCI 90HP и да ти кажа няма такъв здрав мотор. Взехме го на 2010г от МП на 119к и до момента само консомативи и нафта.

Мотора не  ечипван и е много здрав. Нямам какво лошо да кажа за него.

sgel

Няма ли някой с този мотор??? Или на никой не му се пеше?

ihovahi

Успокой се малко. Няма нужда от нерви. Предполагам, че ще получиш желаните коментари.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

mimo1975

Нямам много километри на колата но от мотора  никакви оплаквания за сега . С 8 клапана е а не с 16 като старият върви перфектно и не гори много 5,6-5,8 на 100 градско . Проблем на първите модели /2011-2012/ е съединителя и по скоро маховика , и моя вече се обажда на 95 000 км е колата . Иначе много приятен и комфортен автомобил поне за мен е истинско удоволствие да го карам . Дано така и да продължи нашето приключение  ^-^
Сменят се ролки и ремъци на 140 000 км или 10 години , това за тези произведени до 08,2011г.

Alexi

той много изкарал маховика .. що се излагат така ,Рено поне са сложили солиден на 1.5 дизела си ..

sgel

Благодаря за инфото, пак е нещо.