Зимни-летни гуми, кога да сменяме?

Започната от Neli95, 09 Февруари 2016 18:45:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

доницети

Добре де, като ги слагаш зимните края на ноември и ги сваляш началото на март, колко години ще ги търкаляш? Накрая ще имат 6-7 мм. грайфер, ама ще са твърди като пластамасови. Оплакваш се, че са шумни, което автоматично означава, че няма да ги  караш лятото, па  макар и за доизносване. И какво ще си спечелил? Така или иначе трябва да се ползват, иначе си ги купил напразно. Ако пък ги продадеш на някого, не се знае дали той няма следващата зима да те прасне ня някое кръстовище, защото не може да спре   :-*
А относно тестовете и глупостите за спирането на мокро дето ги пишете, вижте данните които съм копирал от тестовете на АДАК  в темата за зимните гуми- http://fordbg.com/forum/index.php?topic=17.msg102080#new

momo76

Тези тестове се правят с нови гуми. След един сезон нещата стават съвсем други.

Pyrhel

Вчера сложих летните гуми. Най-вече да проверя дали един шум като от лягер ще изчезне. Внушението е страшна работа, даже ми се струваше, че се усилва с времето, а то било от зимните гуми :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ihovahi

Охооо и моите почнаха да шумят (зимните гуми). Не ги ли слагаш рано тия летни?! Ей сега ще натрупа метър сняг и три дена без ток  :)) :)) :))
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Dmitarcho

Той поне няма да минава Шипка, където ме валя сняг миналия ден :) Ама в може да си удължи почивката в Трявна :P В Габрпвп днеска удари 25 градуса .. но не ми се рискува още ;)
Ръца Пръца

moni74

И в Бургас беше жега днес, тези дни когато ходя до Созопол и аз ги сменям. Писна ми на 16"

----------------------------

Mondeicho

Аз още не съм боядисал ,,летните" джанти, но преди края на март не сменям без това зимните не правят много км, а се пътува и наистина има заледени места по проходите или сняг- по Подбалканския ме е валял април месец....
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.