Bluetooth ELM327

Започната от Pyrhel, 10 Декември 2011 17:07:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Furcy

Привет на всички - пробвах с последната версия на torque, качена тук, но явно не може да се закачи за OBD четеца.
Някой знае ли точния протокол за Мондео 2002 г, за да не го ровя из интернета и да проверя дали Torque го има в себе си?
Намерих един списък тук: Форд ОБД, но там има за Мондео 2.0 TDCi след 2003.

Предварително ви благодаря.

vanvan

Не сте ли пробвали със стандартен софтуер за OBDII интерфейс да "мерите" конски сили? Аз имам такъв (Digimoto + PCMSCAN) и съм пробвал на Опел-и. Освен това има и апликейшън за IOS, който също не е никак скъп - Dynolicous, който ползва сензорите в iPhone/iPod.

От всички изпробвани до сега нищо съществено не съм видял :)

jfs

Имате ли представа дали ELM327 bluetooth ще работи на Фокус 2012? Идеята е да го използвам с Torque или някоя подобна програма на Андроид телефон. Искам просто да мога да си следя за грешки. Гледам от тези  сините, компактни са по $7 в eBay и ако ще ми върши работа ще си взема.

Pyrhel

Част от грешките ще ги вижда, част не.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

jfs

А има ли по-добър вариант от този bluetooth ELM, така че да не се пропускат грешки например? Разбира се на нормална цена; не питам за някой професионален уред.

К.Методиев

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

momo76

С ELM можеш само мотора да гледаш и да триеше грешките за мотора и то не всичко вижда. Като за без пари е екстра.

jfs

Хм. Преди като карах Зафира си имах OPCOM (за $20) и с него можех да правя абсолютно всичко. И грешки не пропускаше, и ги триеше без проблеми, и можеше да препрограмира всички настройки на компютъра, и сервизен интервал да променяш, дори и можеше да смениш ВИН-а на колата.
Нов съм в темета Форд и направо се учудвам, че няма подобно нещо за Фокуса.

Pyrhel

Има по-добри, разбира се, но не са 2 лева.

jfs

Кажи кое е по-доброто. Ако не е кой знае колко скъпо мога и да си го купя. Аз по принцип мразя да харча пари за безсмислени неща независимо колко са евтини.

Pyrhel

ФоКом е най-добрият конкурент на дилърската техника, около 200 долара е.

Pyrhel

Някой да е пробвал ELM327 на EDC15?

К.Методиев

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Pyrhel

А с коя версия ЕЛМ, защото с 1.4, 1.5 и 2.1 не го вижда?

К.Методиев

доницети

За ЕЛМ-а бях гледал, че се преправят връзките, за да чете Форд- май CAN шината беше по-бърза версия. Ако джвъчката не е заводски пригодена я отваряш и поправяш. Може и това да и е проблема със свързването!?
А MK3 2.0 TDCI 130 к.с. 2002 година не поддържа OBDII/EOBD ! Аз имам Делфи и как ли не се мъчих  (headbang)  Очите ми изтекоха в Интернет-а мислейки, че е от интерфейса. От следващата година около 5% вече го поддържат. ОБД е само за тестване и ако искаш по-специални функции ти трябват специфични хардуер и софтуер за съответната марка автомобил.

К.Методиев

Не това го има чак при фокус мк2.

ekstremniat

Колеги аз имам и ползвам на лаптоп Фоком всичко му работи само аз немога да открия как да изкарам живите данни за горивната система! Ако някой има идея да пише и евентуално да се видим! Мога и да го предоставя ако някой има нужда!

К.Методиев

Ако гледаш кола с помпа бош само порцията гориво може да видиш с каквото и да си я закачил.

ekstremniat

Да бош е помпата но в в няколко сервиза лично съм си виждал показанията на дюзите като единият сервиз е мотопфое Люлин в другият сервиз работи с бош ктс!Отделно в нета има живи данни от дюзите с фокома та ако знае някой моля да сподели как се изкарват?

Furcy

Колеги, да ъпна малко темата.
Смених форда от темата с малко по-нов: Mondeo 2007, 2.0 TDCi
Бихте ли ме упътили за software от рода на TorquePro за realtime statistics. Също така дали ELM327 върши работа за него?

предварително ви благодаря
Ярослав

К.Методиев

Елма ще ти върши работа с forscan без проблем.

Furcy

Благодаря - ще пробвам другата седмица и ще върна информация.

Dmitarcho

Дайте един линк към кракнат Torque Pro ;) Свалих това което е дал Мони....но ми крашва :(
Ръца Пръца

baibradar

Ето
Това е последната версия която намерих.

ekstremniat

Колеги ако на някой му трябва аз имам кабел и focom За колегите от София мога да помогна ако има нужда. Само трябва да имате лаптоп, че аз ползвам служебен и чета моята само като съм в бачкането.

Dmitarcho

Благодаря.... Тази тръгна ;)
Ръца Пръца

solo5

И аз съм в играта с  Vgate iCar OBD professional solution

Dmitarcho

Дали ще съм много нагъл, ако питам за линк и към ForScan :)  Нещо не съм много очарован ...но не знам от кое - от софтуера който се връзва с джаджата...или от самата джаджа :)
Ръца Пръца

baibradar