Тема за общи поръчки от сайтове от чужбина

Започната от Bobi, 08 Декември 2011 16:14:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

moni74

Боби, моите може да ги изпратиш направо с тези на Митакинен. Не са ми спешни.
А да питам друго - не си спомням от коя държава купувах нещо по-скъпо, и когато разбраха че пратката ще се изнася за България, ми махнаха данъка /VAT/. Няма ли такава възможност от Англия? Или аз греша?

----------------------------

tropper

Мони, за да се случи законово това, за което питаш, трябва изпращачът там да е фирма регистрирана по ДДС, получателят тук също трябва да е регистрирано по ЗДДС лице и покупко-продажбата се завежда като ВОП (вътре-общностно придобиване). За да не "изгърми" продавачът, трябва да е сигурен, че получателят е регистриран. За целта има международна база данни, в която се проверява безплатно. На наша теритеритория лицето-получател си "самоначислява" тъй да се каже ДДС... всъщност по-точно е да се каже че не си приспада нищо от ДДС-то за внасяне на края на месеца.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Bobi

Извинявам се забавянето, но преди малко се върнах от извънредна командировка. След малко ще пратя лично с мейл за Paypal и сумата на поръчалите.

Bobi

Копеленца мръсни!!! Много бързо ги налазиха и веднага вдигнаха цената!!!
Сега са ги вдигнали на 29.90 лири комплекта!!! Ах, тяхната....  (headbang)

Dmitarcho

Роми да ги оплодят ... с немити чурки ....
Ръца Пръца

supertorr

Цитат на: Bobi в 05 Февруари 2013 19:16:51
Копенеца мръсни!!! Много бързо ги налазиха и веднага вдигнаха цената!!!
Сега са ги вдигнали на 29.90 лири комплекта!!! Ах, тяхната....  (headbang)
Аз като взимах мойте го имаше същия проблем три пъти различни продавачи ги вдигаха.
Ще потърся информация, от където ги взех последно за 2.89£ бройката, ако мога да помогна

amplified

ЦитатThe price went up at Ford im afraid , we have only just been told but as the item has got popular Ford have hiked the price like they always do , now its likely no one will buy any

Sorry but we cant sell at the old price as our price has increased

cheers

К.Методиев

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

supertorr

Всички в e bay са ги вдигнали на тея цени. Може да се пробвате със запитване по имейл на този дилър на части http://www.pyemotors.co.uk/parts/shop/ford_finis_lookup.php

Bobi

Дреме ми на патката за тъпите фордовски пръскалки. Който иска да им пише, на мен не ми се занимава. Ще си търся пръскалки от БМВ.

supertorr

МП имат налични цели две пръскалки на страхотната цена от 33лв/бр. :o;)

martin_krastev

Въпрос не по въпроса :)
Какви фирми използвате за доставка да кажем от немски ebay?
Каквито и артикули да гледам цената за доставка се върти около 30-40 евро, което в много от случаите обезсмисля поръчката.
Гледам разни фирми доставящи от Германия и Англия ама нещо ми се струват мижи да те лъжем
Та ако някой от Вас използва конкретна фирма и е доволен ще се радвам да сподели.

Dmitarcho

Ръца Пръца

moni74

martin_krastev

Bobi

Аз бих ти предложил pratki.de. Докато гъбкото взимат по 4 лв/кг, тези таксуват по 3 лв/кг, а и предлагат услуга, безценна за немския ибей - превод по банкова сметка за 3-4 лв. Нека адашът каже защо ви трябва това....  :))

amplified

Цитат на: Bobi в 19 Февруари 2013 15:01:49
Аз бих ти предложил pratki.de. Докато гъбкото взимат по 4 лв/кг, тези таксуват по 3 лв/кг, а и предлагат услуга, безценна за немския ибей - превод по банкова сметка за 3-4 лв. Нека адашът каже защо ви трябва това....  :))
Казвам веднага!
Почти всички люмпени в немския ибей нямат пейпал, отказват и да си направят. Докато в .co.uk има задължително правило да имаш пейпал, в .de е малко анархия и го няма. Аз изтървах една навигация, защото българското в мен надделя и не исках да пратя 200 евро на някой си. Та... затова е хубаво да има кой да обере пешкира вместо теб.

martin_krastev

Ха, не бях обърнал внимание до сега на начините на плащане. Значи е решено.
Мерси Боби, мерси amplified (адашът на Боби ;) )

Dmitarcho

Това за ebay.de и аз не го знаех ... че люмпените нямат ПейПал и, че не е задължителен при тях ... Шваби ....
Ръца Пръца

moni74

От eurocarparts се получава 60 лири за 5+1л масло TRIPLE QX Engine Oil5w30, Premium Quality Air Filter, Premium Quality Oil Filter и Pollen Filter.
Това нормална цена ли е, много ли е, малко ли е? Вече навъртях 7000км и трябва да се подготвям за смяна.
Опаааа, то имало и промо код, и масления филтър без пари... - излизат без шипинг 39 лири!

hotblooded

Цитат на: moni74 в 23 Април 2013 21:52:00
От eurocarparts се получава 60 лири за 5+1л масло TRIPLE QX Engine Oil5w30, Premium Quality Air Filter, Premium Quality Oil Filter и Pollen Filter.
Това нормална цена ли е, много ли е, малко ли е? Вече навъртях 7000км и трябва да се подготвям за смяна.
Опаааа, то имало и промо код, и масления филтър без пари... - излизат без шипинг 39 лири!
100 лв за 6 литра масло + 3те филтъра....  мисля че със шипинга ще ти дойде на кантар с това да ги вземеш от NGT.

moni74

Шипинг мислех през гъбко :) А за UK транспорта пише че е безплатен, ако е економи.

Bobi

Преместих мненията тук.

Карпартс приемат плащания само с кредитна/дебитна карта. При тях не става с Пейпъл. Пращат само на Billing adress, т.е. гъбко и др. отпадат.

moni74

Е тогава и аз отпадам като клиент за тях, поне засега.

Bobi

Тъпо е, да. И аз го разбрах по гадният начин и не можах да намажа от големите им намаления.

moni74

На мен ми трябват доста неща, може би ако ги събера ще ми изнася шипинга. Ама не ми се дават толкова кинти накуп :)

Pyrhel

евро карт партс имат и ибей акаунт, но там промо кодовете не важат. :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexander

"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

moni74

Ако имат пейпал, тогава какво ги бъркат адресите?

Bobi

След няколко дни ще поръчвам масло или по-точно това: Fuchs Titan Supersyn 5w30+ Ufi filter. Ако някой проявява интерес, но поради някаква причина не може да си поръча, мога да съдействам.

Ето колко струва това масло в България: http://www.motorni-masla.net/index.php?main_page=product_oil_info&cPath=97_101_105&products_id=320\

20.02 - Офертата е невалидна.