Форд и автопилот?

Започната от ivchotr, 08 Януари 2016 21:37:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivchotr

Някой има ли идея, дали компютрите на Фордовете имат заложена функция за автопилот по принцип, независимо, че конкретният екземпляр например няма изведено управление на волана? Брат ми случайно установи преди време, че Алфата му има такава функция и набързо и присади копчалъците.

Pyrhel

Дай конкретен модел. Повечето имат, но трябва да се активира допълнително само с оригиналната техника.
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

ivchotr

Фокус 1, 1.6, бензин, 100 коня. Фейслифтнатия от 2003 - 2004 г.

Pyrhel

До колкото помня, нищо не се активира от компютъра, всичко е механично. Имай предвид, че такава кола от завода не е излизала с темпомат, но има направени.

Vanko

Виждал съм Фокус мк1 с темпомат, ама беше 1.8 зитек.

ivchotr

Е то е вярно, че за да има ефект, трябва да е с повече магарета. И по-голям въртящ момент. Ама ми беше интересно.

Vanko

Исках да кажа че съм виждал фабричен на бензинов, разположението на мотора и дросела е еднакво, ще стане и на 1.6

grafa

За фиеста 1.25 бензин 2009-та каква е ситуацията с автопилота?

Pyrhel

Тия фиести имат фабричен, отдясно на волана са копчетата. Но дали заводско излиза с всички двигатели - не знам.

grafa

Няма копчета. За това питам дали всички го имат заложено в компютъра и само трябва да се прокарат 2 кабела или има вариант да няма, и трябва да се диагностицира наличността му.

Чета разни чужди форуми. Общо взето, ако има кабели във волана, може да се направи. Само дето трябва да се активира през компютър, като се правят разни натройки или се ъплодва някакъв файл за да се появи тази опция изобщо. Не знам тук някой правил ли го е, може ли и т.н.