Проблем Ford Focus 1.8 Zetec 2000г.

Започната от dimitko1, 16 Ноември 2015 19:11:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dimitko1

Здравейте колеги! Изчетох толкова сходни на моя проблем с оборотите, извинявам се ако съм дублирал някоя тема. Проблема е следния, купих си Форда от Австрия, тук в БГ го подкарах и ми направи впечатление с оборотите:(Диагностиката неотчете никакви грешки)
1. Оборотите на празен ход при престой ми падах под 900- ходих майсторите ми изчистиха дроселовата клапа и нещата се оправиха- оборотите под 900 не паднаха;
2. При движение като мина 4000 оборота на на 1ва,2ра-предавка и натисна съединителя оборотите си остават  на 3000 и след това постепенно паднат, след което като паднат на 900 скачат на 1500-1900. след което се нормализират на 900 и всичко е наред докато не включа някоя скорост и натисна педала. А като я карам от 2000- близо т=3000 оборота нямам не ми се форсирва двигателя.
3. Направи ми впечатление, че като отворя капачката на резервоара се получил някакъв вакум в резервоара.
Моля за мнения.

dimitko1

Проблема е решен въздушен филтър, и Стъпково моторче за свободните обороти

V.Buzev

За третия проблем най вероятно ти е запушен отдушника на резервоара или не ти работи коректно системата за изгаряне на бензиновите пари от резервоара!