Купуване на кола в лизинг и прехвърлянето му

Започната от B.Stoilov, 17 Септември 2015 15:03:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

B.Stoilov

Здравейте,
не успях да намеря информация за следния въпрос:
Имаме кола закупена чисто нова на лизинг. Човекът, който я е купил я е изплащал година и половина до момента. Сега аз искам да я купя от него и да продължа лизинга й. Каква е процедурата? Трябва да му платя сумата до този момент, която е изплатил и да продължа лизинга или?

Надявам се сте разбрали въпроса. Мерси предварително

Pyrhel

Бях харесал едно 2.2 Tit S по същата схема и проучих нещата преди 5-6г, но предполагам е същата система. Колко ще дадеш на него е договрка между вас, т.е. този, на чието име е лизинга си измисля някаква цена, която иска, която може, а може и да не е обвързана с това, което е платил до момента - това е чисто негово решение. За да продължиш лизинга трябва да отидете и двамата в лизинговата компания и да се заплати такса по прехвърлянето. Колата, която исках да взема беше към Райфайзен Лизинг и тогава искаха някакво безумие, малко под 1000 лева за прехвърлянето. След което продължаваш лизинга и остатъчната стойност е към теб, разбира се предстоящите задължителни ГО, каско, данъци и т.н. - също.

Гледах, че МП имат собствен лизинг и се надявам да е далеч по-тънко отколкото тогавашната сума, която ми обявика Райфайзените, но имай предвид, че ако колата е към даден дилър, може лизингът да не е към него, а външна компания.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

momo76

Най добре питайте лизингодателя. Той най добре ще обясни каква е процедурата. Обикновено плащаш каквото сте се разбрали с продавача и ти прехвърля лизинга.

Alexi

важното е ,че сумата която той е платил до момента ти не му я дължиш ( то няма и логика то по добре да си купиш колата нова ) и за колко ще вземеш колата е въпрос на договорка ( преди време в голямата криза имаше обяви и за 0 лв ,просто прехвърляне на лизинга )