Ford Focus MK2 2.0i Titanium Facelift

Започната от striking, 09 Септември 2015 21:52:47

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

T-Mac

Цитат на: hotblooded в 10 Септември 2015 18:02:15
Значи от нещо трябва да отстъпиш - или от цената или от желаното оборудване. Скоро форумец спомена че  продава Фокус2 фейслифт титаниум, 2.0 дизляк, купуван от МотоПфое - тоест може да му провериш историята. Ако отстъпиш от желанието за бензин - може да го пробваш - потърси колегата T-mac.

Засега не го продавам (освен за много пари). Но мога да го повозя младежа и подозирам, че ще се навие за дизел  ^-^

striking

Ами в такъв случай, може да се срещнем, тъкмо да видя как вози този Фокус, защото още не съм се возил :). То дали дизел или бензин, предполагам няма значение за возията, само за ускорението общо взето...

gsto

Цитат на: striking в 10 Септември 2015 18:35:53
Ами в такъв случай, може да се срещнем, тъкмо да видя как вози този Фокус, защото още не съм се возил :). То дали дизел или бензин, предполагам няма значение за возията, само за ускорението общо взето...
Ако държиш да е бензин и ще ти е първа кола - в мото пфое е пълно с фейсови фокуси 1.6 бензин на много малко километри и на добри цени.
Доволен ще останеш както се казва :)

striking

Няма шанс да взема 1.6 двигател, нещо което мога да го надтичам не искам да карам  ;D И да не мога да изпреваря една кола... това е едно от основните неща,
които са ми изискване, да бъде 140-160 коня.

gsto

Цитат на: striking в 10 Септември 2015 22:04:41
Няма шанс да взема 1.6 двигател, нещо което мога да го надтичам не искам да карам  ;D И да не мога да изпреваря една кола... това е едно от основните неща,
които са ми изискване, да бъде 140-160 коня.

Нали ти е първата кола, с какво сравняваш?
Моята първа кола беше 1.4 80 коня и ми се струваше самолет, после карах 1.6 103 коня и това за мен беше ебаси самолета, а след това 90 коня дизел и пак мислех, че карам самолет.
Кара ли 1.6 че знаеш,че ще го надбягаш?
На него даже газ може да не му слагаш - икономичен е.

striking

Карал съм най-много километри с кола 93'' - 90 коня/бензин... няколко хиляди... отделно съм карал различни автомобили и дизел и бензин, от порядъка на 100 до 160 коня... тези различни автомобили съм ги карал за по 20-30-50км примерно. Пак казвам, може да съм нямал личен автомобил, но съм карал достатъчно. И в щатите съм карал 2 автоматика и т.н., просто имам преценка, зад която имам някакъв опит и е обоснована. 1.6 двигател няма как да ми свърши работа, за съжаление.... :)

gsto

Цитат на: striking в 10 Септември 2015 22:16:13
Карал съм най-много километри с кола 93'' - 90 коня/бензин... няколко хиляди... отделно съм карал различни автомобили и дизел и бензин, от порядъка на 100 до 160 коня... тези различни автомобили съм ги карал за по 20-30-50км примерно. Пак казвам, може да съм нямал личен автомобил, но съм карал достатъчно. И в щатите съм карал 2 автоматика и т.н., просто имам преценка, зад която имам някакъв опит и е обоснована. 1.6 двигател няма как да ми свърши работа, за съжаление.... :)

Тогава се насочвай към дизелов фокус.
Избор много, върви, икономичен е.
Виж темата на моя фокус и си направи сметка какво ще ти се наложи да сменяш, ако вземеш колата от Италия без ясна история. :)
И...продавам го, ако искаш ела го покарай и го отнасяй :)

striking

Аз карам всеки ден само градско. Ако излизам извън града то това, ще бъде събота или неделя, или ходене на гости до семейството на 300км, веднъж на 2 месеца.
Общо взето ще правя по 12к км на година, ако не излизам в чужбина. Като половината ще са градско. Дизелът не ми се струва много удачен вариант за този
тип каране! Все пак дай линк към обявата, интересно ми е да видя колата...

gsto

Цитат на: striking в 10 Септември 2015 22:42:39
Аз карам всеки ден само градско. Ако излизам извън града то това, ще бъде събота или неделя, или ходене на гости до семейството на 300км, веднъж на 2 месеца.
Общо взето ще правя по 12к км на година, ако не излизам в чужбина. Като половината ще са градско. Дизелът не ми се струва много удачен вариант за този
тип каране! Все пак дай линк към обявата, интересно ми е да видя колата...

Почти само градско  ::)
Само за 1.6 си ама ти си решаваш.

Alexi

добре изглежда машинката но аз бих загледал 2.0 дизел - много повече ще върви отделно е с 6 скорости ,а и има по голям избор .. мотора е на пежо/ситроен и е доста здрав без съществени слабости

gsto

Колегите се опитват да ти обяснят, че с първата кола ще разбереш какво значи обслужване на един автомобил и ще го разбереш най-вече с джоба си.
Ако караш само градско и на къси разстояния , имай предвид, че дизеловите коли загряват много бавно зимата.
Карам те да видиш темата ми не защото си хваля колата, а да видиш какво може да ти се наложи да смениш по дизелова кола. Важното тук е че най-скъпите части, които се сменят при дизела ги няма при бензина.
Аз търся бензинов фокус/мондео с 2.0 мотор, защото съм преценил за себе си, че ми е по-добре с бензинов автомобил.
Ако не бях семеен и с дете, щях да взема фокус 1.6 бензин, но при положение, че обикалям България винаги с пълна кола с хора и пълен багажник, не мисля че ще ми стигне като мощност.
Ако бях с 10 години по-млад щях да взема по-масовия и евтин бензин. 8)

striking

Дизела е продаден, който бях посочил...
Бензина обявата я няма качена вече... някой от форума да не я е купил?